Esko Roine ja Marja Packalén muistelevat suosikkisarjan järjettömintä hetkeä: "Siitä sitten rakennettiin pienelle vauvalle vaippa"

2:16
Ulla Tapaninen kertoo, kuinka papin rooli luonnistui Onnelassa

Esko Roine ja Marja Packalén kertovat saaneensa erityisen hyvää huolenpitoa riskiryhmäläisinä Onnelan kuvauksissa.

Näyttelijäkonkarit Marja Packalén, 72, ja Esko Roine, 76, nähdään jälleen Onnelan neljännellä tuotantokaudella ja he näyttelevät tuttuun tapaan Saaran vanhempia.

Poikkeuksellisena vuonna näyttelijät eivät ole lukkiutuneet koteihinsa, vaikka he kuuluvatkin koronaviruksen riskiryhmään. Onnelan kuvauspaikalla kesällä näyttelijät hehkuttivat, että heistä pidetään tuotannossa erityisen hyvää huolta poikkeustilanteessa. 

– Meillä on nyt täällä kerta kaikkiaan kuvauksissa oma asuntovaunu. Koska olemme riskiryhmäläisiä, on meidät eristetty turvaan, Packalén kertoo. 

– Mutta toisiltamme meitä ei suojaa mikään, Roine nauraa. 

Vaikka teatterit ovat joutuneet pitämään ovensa suljettuina suurimman osan vuodesta, on varsinkin Packalénilla riittänyt töitä. Vuoden aikana näyttelijä on ollut mukana useissa kuvaustuotannoissa. Roineella työtahti on ollut rauhallisempi, mutta hänkään ei ole jäänyt suinkaan toimettomaksi. 

– Ei tässä ole täysin pystynyt eikä ole halunnutkaan eristäytyä, Roine kertoo. 

– Mutta se oli kieltämättä erikoinen tunne, kun maaliskuun puolessa välissä almanakka tyhjeni kerralla. Kaikki meni. 

Packalén muistuttaa, että hän ja Roine ovat kuitenkin tavallaan etuoikeutettuja tilanteessa, sillä kumpikin heistä on eläkkeellä. 

– Me ei siis tiputa sellaiseen taloudelliseen kuoppaan niin kuin nuoret. Jos ajattelisi, että on pariskunta, josta molemmat ovat näyttelijöitä, ja yhtäkkiä lähtee puolen vuoden työt. Niin voipas vaan miettiä, että kuinkas siinä pärjätään, Packalén miettii. 

Packalénin ja Roineen roolihahmoille Taimille ja Ristolle Onnelan maailmaan kuuluu hyvää. Kaksikko kuvailee pariskunnan olevan ihmisiä, jotka osallistuvat mielellään moneen mutta ovat kuitenkin usein hieman peukalot keskellä kämmentä. 

Kuvauksissa on sattunut useita ikimuistoisia hetkiä, joista monet ovat Packalénin ja Roineen mukaan liittyneet kohtauksiin sarjan lapsinäyttelijöiden kanssa, joiden isovanhempia näyttelijät esittävät. 

– Sarjassa oli ihan järjetön hetki, kun Taimi ja Risto ovat hoitamassa Antin ja Saaran lapsia, jotta vanhemmat saavat olla vähän keskenään. Sitten loppuu vaipat, niin eikös he sitten hädissään keksi semmoisen, että heillä on semmoinen Alepan keltainen muovipussi, niin siitä sitten rakennettiin pienelle vauvalle vaippa. Haloo hei! Mutta kekseliäisyyttä kyllä riittää, Packalén naureskelee. 

– Ilmeisen arkitodellisuutta, kun vanhempi väki, joka on tottunut kaikkeen omaansa, saapuu paikalle, eikä siitä sitten tulekaan mitään, Roine yhtyy kommenttiin. 

Onnelan 4. tuotantokauden jaksot C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja