Esko Eerikäinen pistää elämäntapansa remonttiin suosikkisarjassa: ”Ihmiset alkoivat huomautella, että painoa on tainnut kertyä”

Radiojuontaja Esko Eerikäinen kadotti motivaationsa panostaa ruokaan ja kuntoiluun. Nyt hän etsii uusia elämäntapoja suosikkisarjan uusissa jaksoissa.

Rakastettu Olet mitä syöt -sarja palaa ruutuun jo neljännen tuotantokauden jaksoin. Ohjelmassa laitetaan suomalaisten elämäntavat uuteen uskoon alan ammattilaisten avustuksella.

Uudella kaudella osallistujia muutoksessa auttaa lääkäri ja kirjailija Pippa Laukka. Hyvinvoinnin superammattilainen on hoitanut urallaan tuhansia potilastapauksia, kirjoittanut kolme kirjaa sekä kolumneja Helsingin Sanomiin. Laukka on myös vannoutunut kehopositiivisuuden puolestapuhuja, joka ohjaa elämäntapamuutoksia varmalla otteella.

Tulevalla kaudella elämäntapojaan korjaa muun muassa Radio Novan taajuuksilta tuttu Esko Eerikäinen. Scandinavian Hunks -tanssiryhmänkin riveistä muistettu Eerikäinen kertoo, että viime vuosina arjen ruokarytmit, ravinnon laatu ja treenirutiinit ovat ajautuneet väärille urille.

– Minulla on ollut aika pitkään motivaatio kateissa ruuan ja treenin suhteen. Oma peilikuva on aina aiemmin ollut ihan ok, mutta yhtäkkiä ihmiset ympärillä alkoivat huomautella, että painoa on tainnut vähän kertyä, Eerikäinen kuvailee MTV.fin haastattelussa.

Nyt Eerikäinen avaa jääkaappinsa ovet alan ammattilaisille, jotka pyrkivät saamaan epäsäännöllistä arkea elävän miehen rutiinit kuntoon. Liikunnallisen juontajan treenikuviot joutuvat niin ikään tiukkaan syyniin.

– Tavoitteena on päästä uusin ajatuksin mukaan ruokailuun ja sen sisältöön, sekä treeniin. Olen aina kuvitellut treenaavani oikein, mutta kuinka ollakaan, olenkin treenannut aika lailla päin helvettiä. Olen treenannut liian kovaa ja ankarasti samalla, kun peruspohjakuntoni on ollut todella huono, Eerikäinen naurahtaa.

Suurimman haasteen Eerikäiselle luo työn rytmi. Kesällä hän heräsi kukonlaulun aikaan viihdyttämään kuulijoita aamulähetyksiin samalla, kun hän heitti festarikeikkoja ympäri Suomen. Syksyllä tahti jatkuu kovana ja aikaa pitäisi löytyä myös rakkaalle tyttärelle.

– Hän aloittaa kolmannen luokan, eli molemmille on luvassa uusia juttuja. Siinä saavat isä ja äiti olla välillä ihmeissään, mies toteaa lämpimästi.

Olet mitä syöt syksyllä AVAlla!

Lue myös:

    Uusimmat