Esko Almgren: Uskontoa ja politiikkaa ei tule sekoittaa

Kokemuksella: Esko Almgren 25:34

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleen kristillisdemokraattien Esko Almgrenin mukaan pelkkä uskonnollinen vakaumus ei tee hyvää poliitikkoa.

– Uskontoa ja politiikkaa ei pidä koskaan sotkea toisiinsa, sanoo pitkään politiikassa toiminut Esko Almgren.

Almgrenin mukaan uskonnollisen vakaumuksen perusteella ei tulisi olettaa olevansa hyvä poliitikko, sillä näin tekevä on täysin väärässä.

– Hurskaus ja asiantuntemus eivät koskaan korvaa toisiansa. Joka kristittynä lähtee politiikkaan omalta perustaltaan, hänen täytyy varautua siihen, että on hirmuinen määrä työtä tehtävänä. Koska kaikki ne asiat, jotka vyöryvät päälle yhteiskunnassa, on osattava.

Almgrenin mielestä kristillisdemokraattien nykyinen puheenjohtaja Päivi Räsänen on osoittanut olevansa tällainen osaava, kristilliset arvot omaava poliitikko.

Räsäsen lausunnot ovat herättäneet toisinaan keskustelua ja Almgren sanookin, ettei Räsänen ole aina onnistunut lausunnoissaan. Sen sijaan hän pitää kummallisena esimerkiksi muutaman vuoden takaista kohua, joka nousi Räsäsen pidettyä puheen hengellisen liikkeen tilaisuudessa.

– Ihmiset pitävät jotenkin outona sitä, että ministeri voi pitää hengellisen puheen. Minun mielestäni se on aivan luonteva asia, koska silloin hän ei esiinny ministerinä.

Kuinka Almgren kommentoi Bjarne Kalliksen loikkausta kristillisdemokraateista kokoomukseen? Mitä mieltä hän oli edellisen hallituksen ministeriruletista? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat