Mainos

Esitys Malmin lentokentän säilyttämisestä tyrmättiin laajalti – "virkamiehet pelkäävät"

Vuosia jatkunut kiistely Helsingin Malmin lentokentän kohtalosta sai jälleen ilmaa siipiensä alle, kun useat keskeiset toimijat pesivät kätensä lentoaseman mahdollista tulevaisuutta käsittelevästä raportista.

Selvityksestä sanoutuivat irti liikenne- ja viestintäministeriö (LVM), liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Helsingin kaupunki ja Finavia.

Lentokapteeni, KTM Esa Korjulan vetämän ryhmän tekemässä raportissa ehdotetaan Malmin lentoasemalle jatkoaikaa ainakin vuoteen 2020 asti. Raportin mukaan Malmin toimintoja tulee jatkaa ja kehittää ainakin siihen asti, kunnes korvaava kenttä on löytynyt ja rakennettu. Helsinki on suunnitellut rakentavansa nykyisen lentokentän alueelle asuntoja.

Ilmailujohtaja Pekka Henttu Trafista painottaa, että Korjulan raportti on paljon laajempi kuin ministeriön Trafilta pyytämä lyhyt selvitys, joka koski mahdollisuuksia jatkaa lentotoimintaa Malmilla vuosina 2016-2018 Finavian vetäydyttyä kentältä. Trafin omassa lausunnossa todettiin, että turvallisuuden takaamiseksi kentällä olisi tehtävä tukku toimenpiteitä ja toiminta olisi organisoitava.

– Se ei käytännössä olisi kuitenkaan kannattavaa runsaan kahden vuoden ajaksi ottaen huomioon toimenpiteiden laajuus, Henttu sanoi STT:lle.

Erilaisia näkemyksiä

Hentun mukaan Korjulan raportissa tulevat esiin myös alueen yrittäjien ja ilmailuharrastajien näkemykset, joihin ei Trafin turvallisuutta koskevassa lausunnossa oteta kantaa.

– Emme halua missään nimessä estää tällaista keskustelua. Asia on tärkeä. Emme vain voi yhtyä siihen sen takia, että jos olisimme lähteneet tutkimaan yksityiskohtia, se olisi ollut pitkä prosessi.

Korjula pitää absurdina, että raportin laatimisessa mukana olleet tahot vetäytyivät yllättäen kalkkiviivoilla.

– Henkilökohtainen käsitykseni on, että virkamiehet pelkäävät paikkansa puolesta, hän sanoi STT:lle.

Korjulan näkemyksen mukaan raportista ei ole osoitettu tai yksilöity yhtäkään virhettä. Mahdollisia korjauksia pyydettiin vielä ennen julkaisua.

– Helsingin kaupungilta tuli joitakin huomioita. Ne olivat ihan aiheellisia ja ne oikaistiin. Muilta ei tullut enää mitään.

Korjulan raportista kertoi sunnuntaina Iltalehti.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.