Esitutkinta suomalaisten rauhanturvaajien käytöksestä paluulennolla Suomeen aloitettu – tutkitaan palvelusrikoksena

Satakunnan Kansan mukaan lennolla oli Libanonista palaavia rauhanturvaajia. Pääesikunnasta kerrottiin STT:lle, että asiaa tutkitaan epäiltynä palvelusrikoksena.

Puolustusvoimien pääesikunta on käynnistänyt esitutkinnan suomalaisten rauhanturvaajien käytöksestä heidän paluulennollaan Suomeen.

Järjestyshäiriöstä kertoi maanantaina ensimmäisenä Satakunnan Kansa (SK). Sektorinjohtaja, tutkinnanjohtaja Jouni Pulkkinen pääesikunnan oikeudelliselta osastolta vahvisti maanantaina STT:lle, että esitutkinta on käynnistetty.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan epäillyt häiriökäyttäytymiset tapahtuivat espanjalaisessa lentokoneessa, joka laskeutui Pirkkalan lentoasemalle lauantaina 29. heinäkuuta. Pääesikunnan viestinnästä kerrottiin SK:lle, että lennolla oli Libanonin UNIFIL-operaatiosta Suomeen palaavia rauhanturvaajia.

Tutkitaan palvelusrikoksena

Pulkkisen mukaan rikosnimikkeenä tutkinnassa on tällä hetkellä palvelusrikos. Hän ei toistaiseksi ota kantaa tarkemmin epäiltyjen määrään tai siihen, millaisesta häiriöstä on tarkalleen ollut kyse.

– (On ollut) epäilty järjestyshäiriö lennolla. Lähdemme selvittämään, mitä siellä on tapahtunut, kertoi Pulkkinen maanantaina.

Järjestyshäiriö ei Pulkkisen mukaan ollut luonteeltaan kuitenkaan sellainen, että lennon aikataulu olisi sen vuoksi viivästynyt.

Rikoslain mukaan sotilaalle voidaan tuomita palvelusrikoksesta vähimmillään kurinpitorangaistus ja enimmillään vuosi vankeutta.

Lue myös:

    Uusimmat