Esapekka Lappi näki Rovanperän vauhdin ja naurahtaa tämän puheille: "Se Viron kuningas tulee menemään kovaa"

Kalle Rovanperä korkkasi Viron MM-rallin testierikoiskokeen 1:41
Kalle Rovanperä korkkasi Viron soratiet torstaiaamun testierikoiskokeella.

Kalle Rovanperä pitää Hyundain autoa Toyotaa sopivampana Viron MM-rallin kapeille sorateille. Esapekka Lappi ei aivan usko suomalaismestarin olevan mitenkään takamatkalla vauhdillisesti.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Sardinian MM-ralli 30.5.-2.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä tykitti nopeimman ajan torstaiaamun testierikoiskokeella. Hän lähtee MM-kärkimiehenä ensimmäisenä matkaan tänä iltana ajettavalle ensimmäisellä pätkälle ja auraa muille tietä myös koko perjantain.

Toyota-kuskin mukaan hänen autonsa ei ole aivan ihanteellinen Viron teille, vaikka takataskussa on voitot kahden edellisen vuoden kisoista. Ongelmaksi Rovanperä povaa hetkiä, jolloin päivän erikoiskokeet kierretään toiseen kertaan ja tiet ovat jo ehtineet urautua.

– Viime vuonna olimme aika nopeita toisella lenkillä täällä, mutta isoin ongelma on ollut se, että meidän automme ei ole koskaan ollut kauhean hyvä urissa, Rovanperä sanoo C Moren haastattelussa.

– Auto on suunniteltu vähän eri lailla kuin esimerkiksi Hyundai. Se on aina tosi vahva toisella lenkillä, ja meidän autollamme joutuu aina puskemaan aika kovaa uriin.

Täällä on aika paljon kapeita osuuksia ja pikkuteitä, jotka ovat myös aika nopeita. Kyllä siellä urissa saa tarkkana olla. Siellä ei ole hirveästi tilaa tehdä mitään virheitä, Rovanperä huomauttaa.

Yhden voittajasuosikin, M-Sportin Ott Tänakin pudottua viiden minuutin takamatkalle jo ennen rallia tehdyn moottorivaihdon seurauksena tarkoittaa sitä, että Hyundain Esapekka Lappi on Rovanperän ykköshaastaja viikonlopun kisaan.

Lappi myhäilee sille, ettei Rovanperä olisi aivan tyytyväinen Toyotan autoon Viron olosuhteissa.

– Kyllä nyt podium on ihan minimi, mitä tavoitteeksi voi asettaa, ja totta kai voitostakin olisi kiva ajaa, mutta veikkaan, että se Viron kuningas tulee menemään kovaa, Lappi heittää.

Ja nyt Viron kuninkaalla ei suinkaan tarkoiteta tällä kertaa Tänakia.

– ”Sheikki” antoi siitä taas vähän viitteitä, vaikka Kalle ei kovin tyytyväinen autoon ole, niin ei paljon haittaa. Aika hyviä aikoja tulee.

Lappi yritti hakea shakedownista optimaalisia säätöjä kisaan. Jostain Rovanperä vain onnistui kaivamaan enemmän vauhtia.

– Muutamaa juttua kokeiltiin. Päädyimme kuitenkin niihin, joihin viime viikolla testeissä jäimme. Hyvältä se tuntuu, mutta kello käy vähän liian nopeasti. Jotenkin Kalle pystyy sitä kelloa säätelemään paremmin, Lappi naurahtaa.

Viron MM-ralli käynnistyy torstai-iltana kello 20.05.

Esapekka Lapilla palkintosija minimi Virossa – varoittelee "Viron kuninkaasta" Kalle Rovanperästä 1:51

Kalle Rovanperä haluaa lyödä naulaa MM-taistoon – nimeää suomalaiset haastajikseen Virossa 2:06
Esapekka Lappi ei aivan usko "Viron kuninkaan" puheisiin ennen MM-rallin alkua.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat