Esapekka Lappi tykittää uransa parasta vauhtia – kirsikka tuli vielä kakun päälle

1:51
Video: Jari-Matti Latvala yllättyi Esapekka Lapin hirmuvauhdista.

Esapekka Lappi johtaa Meksikon MM-rallia.

Hyundain suomalaiskuski oli tuimassa vireessä ajaen perjantaina kahdeksalle pätkälle yhteensä viisi pohja-aikaa. Lappi ounasteli yltävänsä taisteluun palkintosijoista Meksikossa, mutta voittokamppailu tuli myös miehelle itselleen pienoisena yllätyksenä.

– Odotin kyllä, että olemme täällä nopeita. Nyt taistellaan kärkitilasta ja vielä (Sebastien) Ogieria vastaan. Se on kyllä kirsikka kakun päälle. Oli aikamoinen päivä, varmasti yksi urani parhaista, 5,3 sekunnilla ennen Toyota-kuski Ogieria johtava Lappi summasi MTV Urheilulle.

– Ei saa nyt kuitenkaan liikaa tuudittautua. Vasta yksi päivä on takana ja puolitoista edessä.

Lappi korosti, että riskit loistivat toistaiseksi poissaolollaan. Pieksämäkeläinen keskittyi pitämään autonsa puhtaalla ajolinjalla. Lauantaina Meksikon rallin kuusinkertainen voittaja Ogier pistänee kaiken likoon, sillä mies ei aja maailmanmestaruudesta, joten mitään menetettävää ei ole. Suomalaiskuski on silti luottavainen.

– Tuntuu, että perusvauhtini on nyt hyvällä tasolla. En toki koe, että hirveästi voisi enää puristaa. Tietyissä paikoissa on vielä varaa, mutta tänään iltapäivällä me sen jo teimme. Mitään ei kannata muuttaa huomiseksi.

Hyundain Rally1-auto istuu tällä hetkellä hyvin suomalaiskuskin käteen. Lauantain erikoiskokeille Lappi yrittää suunnata rennoin mielin, vaikka varmasti takaraivossa kuiskuttelee ajatus uran toisesta MM-osakilpailuvoitosta.

– Käydään syömässä ja mietitään säädöt huomiselle, tai no ei meidän mitään tarvitse muuttaa. Renkaat voisi tosin vaihtaa, sillä meillä on molemmat tunkin reiät rikki, enkä voinut iltapäivällä hirveästi niitä vaihdella. Nyt ne ovat aika loppu jo, Lappi naureskeli Léonin huoltoparkissa.

– Tärkeintä on katsoa, että kaikki on kunnossa. Jatketaan vain samalla tavalla.

Lauantaina Meksikossa ajetaan yhteensä yhdeksän erikoiskoetta. Näistä kuusi on niin sanottuja kunnon metsäpätkiä ja niiden päälle kaasutellaan kolme yleisöerikoiskoetta.

– Tosi kivoja pätkiä on huomenna. Ne ovat aika tuttuja aiemmilta vuosilta, joten nuotit pitäisi olla kunnossa. Ei pitäisi ehkä olla mitään pahempia miinoja luvassa, Lappi pohti.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja