Esapekka Lappi sai tarjouksen Hyundailta – asiantuntijalla selvä kanta, kuinka suomalaiskuskin tulisi toimia

MTV Urheilu kertoi aiemmin, että Toyotalla tällä kaudella ajanut Esapekka Lappi on saanut työtarjouksen MM-rallitiimi Hyundailta. C Moren asiantuntija Jari Ketomaalla on selvä kanta, kuinka suomalaiskuskin tulisi toimia tarjouksen suhteen.

MM-rallisarjan kuskiruletti pyörähti huolella käyntiin, kun virolaiskuljettaja Ott Tänak ilmoitti lähtevänsä Hyundailta vuoden etuajassa. Tämän myötä tiimistä avautui kuljettajan paikka ja nyt Hyundai on tehnyt työtarjouksen Lapille, joka on ajanut kolmesti tällä kaudella kolmanneksi.

Espanjalaisen Marca-lehden mukaan Dani Sordoa olisi suostuteltu ajamaan ensi kaudella kahdeksan osakilpailua. Myös Andreas Mikkelsenin nimi on pyörinyt kuljettajapalapelissä. Ketomaa olisi vahvasti Hyundain kannalla, vaikka Lappi ajaisikin vain puolet kaudesta.

– Kyllä minä harkitsisin hyvin vakavasti. Pidän Lappia yhtä potentiaalisimmista kolmen kärkeen ajajista kaikissa noissa nopeissa soraralleissa. Jos oletetaan vaikka, että siellä olisi Neuville (Thierry), Mikkelsen, Lappi ja Sordo, niin siinä on soraralleihin ja asvalttiralleihin hyvät kuskit. Mikkelsenin lasken keskivertomieheksi, Ketomaa summaa.

Mikkelseniin ei kohdistu suuria odotuksia, mutta Ketomaa uskoo, että merkkimestaruuden kannalta kasassa olisi tuolloin dynaaminen porukka. Mikäli Toyotalta ja Hyundailta tulisi samanlaiset tarjoukset, pysyy kanta edelleen samana.

– Menisin tuossa tapauksessa Hyundaille, koska Neuville tulee olemaan siellä varmasti hyvässä asemassa. Lappi pystyy Mikkelsenin päihittämään vauhdillisesti aivan varmasti ja on myös hyvä asvalttikuski, niin omalla hyvällä työllään hän pystyisi varmemmin ansaitsemaan vuoden päähän Hyundailta koko kauden sopimuksen, Ketomaa sanoo.

Etenemismahdollisuudet ovat Ketomaan mielestä paremmat Hyundailla kuin Toyotalla. Hän nostaa myös esille, että sopimuksessa olisi hyvä olla optio, joka takaisi Mikkelsenin paikalle pääsemisen, mikäli suoritustasot olisivat kohdillaan. Se on kuitenkin selvää, että Lappi on Ketomaan mielestä Mikkelseniä parempi kuljettaja. 

– Aivan ehdottomasti. Neuville ei varmaan halua itseään parempaa siihen penkkiin. Hän pystyy taistelemaan kilpailujen voitoista ennemmin Hyundailla kuin Toyotalla tai ainakin tiimin parhaan kuljettajan tittelistä, Ketomaa toteaa.

Ketomaa on täysin vakuuttunut, että Lappi pystyy ajamaan todella hyviä suorituksia ja jopa voittamaan Neuvillen nopeissa soraralleissa. Toyotalla jatkamista vastaan puhuu erityisesti se, että tallissa on maailmanmestaruutensa jo varmistanut Kalle Rovanperä.

– Toyotalla on vastassa Kalle, joka on kiistattomasti tämän hetken nopein Tänakin (Ott)kanssa. Lappi pystyy hyvänä päivänä ajamaan Kallen vauhtia tai jopa kovempaa, mutta saako hän Toyotalta ihan sellaista asemaa. Hyundailla on se mahdollisuus, koska siellä ei ole maailmanmestaria, Ketomaa sanoo.

– Jos olisi tasavertaiset sopimukset, niin kyllä minä vain Hyundaille menisin. Toki Toyotalla on ehkä pikkuisen vahvempi auto, mutta olen aivan vakuuttunut, että Hyundain auto tulee ensi kaudella olemaan paljon parempi kuin tänä vuonna, Ketomaa päättää.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat