Citroenin vetäytyminen sekoittaa MM-rallin kuljettajapakan täysin

Ranskalaistalli Citroen jättää rallin MM-sarjan – löytääkö Esapekka Lappi uuden tallin? 4:53
MTV Uutiset Live: Citroen vetäytyy MM-ralleista

Citronin keskiviikkoinen ilmoitus vetäytyä välittömästi MM-ralleista sekoittaa ensi kauden kuljettajapakkaa melkoisesti.

Citroenilla oli ensi kaudesta sopimukset Sebastien Ogierin ja Esapekka Lapin kanssa. Nyt heidn pitää löytää itselleen ensi kaudeksi uusi työnantaja.

Kuusinkertaisen maailmanmestarin Ogierin kohdalla työnhaku sujunee helposti, sillä hänet on yhdistetty Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan WRC-tiimiin. Toyotalla on haussa korvaaja maailmanmestari Ott Tänakille, joka ajaa Hyundailla kaksi seuraavaa vuotta.

Lapin tilanne ei ole yhtä yksinkertainen, sillä hänellä on takanaan suhteellisen heikko kausi Citroenilla. Belgialainen Speed Magazine -lehti tosin uutisoi keskiviikkona, että Lapillekin on löytymässä uusi WRC-paikka. Lehden tietojen mukaan Lappi ajaisi ensi kaudella M-Sportin Fordilla tallikaverinaan Teemu Suninen.

Talleista paras tilanne on merkkimestaruuden tänä vuonna voittaneella Hyundailla, jolla on sopimukset Ott Tänakin, Thierry Neuvillen, Dani Sordon ja Sebastien Loebin kanssa. Kuluvan kauden tavoin Sordo ja Loeb jakanevat kisat tallin kolmannella autolla.

Sen sijaan WRC-tiimeistä Toyota ja M-Sport eivät ole virallisesti lyöneet lukkoon ensi vuoden kokoonpanojaan. M-Sportia pitkään edustaneen Elfyn Evansin odotetaan siirtyvän Toyotalle, joten M-Sportilta löytyisi tilaa kokemusta omaavalle kuljettajalle.

Jäljellä olevia WRC-paikkoja jahtaa vielä useampikin huipputason kuljettaja. Toyotan nykyisistä kuljettajista Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke ovat yhä ilman sopimusta kaudelle 2020. WRC-istuimen perässä ovat myös Mads Östberg, Andreas Mikkelsen, Craig Breen ja Hayden Paddon.


Lue myös:

    Uusimmat