Esapekka Lappi saa tottua turistiluokkaan ja halvempiin hotelleihin: "Meillä ei ole kolmekerroksista varikkokerrostaloa, mutta se ei ole oleellista"

Esapekka Lappi uuden haasteen edessä M-Sportin Ford-autossa: Helppo olo alusta lähtien 13:02
Esapekka Lappi MTV Urheilun pitkässä haastattelussa: suomalainen rallitähti avautuu Citroen-ajastaan ja ennakoi tulevaa kautta M-Sportilla.

Siirtyminen Toyotan ja Citroenin kaltaisista tehdastiimeistä yksityiselle M-Sportille on rallin MM-kuskille Esapekka Lapille puitteiden puolesta uusi kokemus, mutta hänen mukaansa brittitiimi osaa Malcolm Wilsonin johdolla taikoa pienemmästäkin budjetista loistavat menestyksen mahdollisuudet.

Lappi joutui jättämään ranskalaisvalmistaja Citroenin pikavauhdilla, vaikka hänellä oli taskussaan vielä kahden vuoden sopimus. Citroen lopetti kertaheitolla koko MM-toimintansa Sebastien Ogierin ilmoitettua lähdöstään.

Lapin onneksi uusi osoite löytyi pian vuodenvaihteen jälkeen M-Sportilta, joka kilpailee sarjassa Ford Fiestan kalustolla mutta kuitenkin yksityisenä tiiminä. Ison autotehtaan edut ovat jääneet taakse, mutta Lapin mukaan M-Sport käyttää rahansa erittäin fiksusti.

– Varmaan kalustollisesti auto on yllättävän hyvä siihen nähden, että se on yksityinen talli ja budjettia on huomattavasti vähemmän.

– Tallissa panostetaan siihen, että auto on hyvä, mutta kaikessa muussa ehkä niin sanotusti säästetään verrattuna muihin tiimeihin, mutta sehän ei ole toisaalta oleellista, Lappi sanoo MTV Urheilulle. 

Lappi kertoo esimerkin siitä, mikä yksityistallissa on oleellisesti erilaista kuin isojen autoyhtiöiden tiimeillä.

– Totta kai pitää olla hyvät nuotitusvehkeet ja muut, mutta meillä ei ole kolmikerroksista varikkokerrostaloa tai huoltopilttuuta eikä olla viiden tähden hotelleissa, mutta se ei siihen vauhtiin hirveästi vaikuta, Lappi hymyilee.

– Kaikessa muussa säästetään, (esimerkiksi) lentolipuissa, mutta siinä on se iso ero muihin talleihin.

Vierailu M-Sportin tehtaalla teki Lappiin suuren vaikutuksen. Tallipäällikkö ja omistaja Malcolm Wilson on jo vuosikymmenien ajan tehnyt loistavaa työtä menestyksekkään MM-tallin eteen.

– Olenhan minä nähnyt sellaista ennenkin, ja viimevuotisessa tallissa oli vastaavanlainen (tehdas), mutta sitten kun muistaa, että se on yksityinen firma ja Wilson omistaa sen, niin se on hyvin vaikuttava elementti siinä, Lappi myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat