Esapekka Lapilla valttikortti sopimusneuvotteluissa – "Hän on valmis siihen"

Kaksi palkintosijaa rallin MM-sarjassa tällä kaudella ajanut Esapekka Lappi on varsin luottavainen ensi vuoden työpaikkansa suhteen.

MAINOS

Koko MM-rallikausi C Moressa!

Espanjan ralli 20.-23.10.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pieksämäkeläinen on tällä kaudella jakanut Toyotan kolmatta tehdastallin autoa multimestari Sebastien Ogierin kanssa. Supliikkimiehenä tunnettu Lappi luottaa kauden 2023 sopimusneuvotteluissa myös sosiaaliseen voimaansa ajotaitojensa lisäksi.

– Olen kysynyt tiimiltä, että mikä se tilanne on ja miten he näkevät ensi vuoden ylipäätään. Ehkä minulla on myös tietynlainen valttikortti puolellani – vaikka tulokset eivät aina ole niin kuninkaallisia, niin pystymme Jannen (kartanlukija Ferm) kanssa tuomaan tähän tiimiin hyvää henkeä ja rentoutta, Lappi sanoi MTV Urheilulle.

– Me nauraa rätkätämme, ja tiimihenki on aika kohdallaan kaikkien kesken tällä hetkellä. Semmoisetkin asiat merkkaavat yllättävän paljon. En usko, että tänne haluttaan kuskia, joka haluaa rikkoa sen, vaikka en jatkaisikaan. Tänne tuskin valitaan sellaista kuskia, joka ei sopisi tähän jengiin.

Ensi kauden kuskihuhuissa yksi potentiaalinen tiimiä vaihtava kuljettaja voisi olla Hyundailla tällä hetkellä ajava Ott Tänak, joka on jäämässä jälleen kauas MM-tittelijahdissa. Tänak siirtyi suuren kohun saattelemana juuri Toyotalta pois mestaruutensa jälkeen vuoden 2019 lopussa.

Viittaako Lappi siis tiimihengen pilaajalla juuri Tänakiin?

– En, en siis ihan oikeasti. On muitakin vaihtoehtoja, jotka sen voisivat rikkoa. Synergia täällä tiimin sisällä on yksi tärkeimmistä asioista. Uskon, että talli näkee sen osittain jopa tärkeämpänä kuin tulokset. Vaikka Kallella (Rovanperä) on helvetin hyvä fiilis ajaa, niin se vaatii kuitenkin monta muuta asiaa kohdilleen, että sellaiseen flow-tilaan pääsee, Lappi summaa.

Ensi vuonna Lappi on valmis ajamaan myös täyden kauden MM-sarjassa, jos sitä miehelle tarjotaan. Taloprojekti Pieksämäellä on valmis ja legendaariset perheasiatkin kunnossa.

– Olen valmis ajamaan enemmän. Olen jopa perheenkin kanssa jutellut asian läpi. Ehkä se ei lapsille ole niin okei, mutta puolisolle sopii ainakin. Hän on valmis siihen, että jos vielä sen mahdollisuuden joskus saan, niin voin sen käyttää.

Lappi kilpailee seuraavan kerran perjantaina käynnistyvässä Belgian osakilpailussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja