Erotiikkakauppias Kalle, 71, ei mieli eläkkeelle: Kotona joutuisi tekemään, mitä vaimo käskee

Erotiikkapuotia pitävä Karl ”Kalle” Flinck on 71-vuotias. Internetin ylivallasta huolimatta hän ei mieli eläkkeelle.

Kun työmatkailee Itä-Vantaalta Helsinkiin tarpeeksi usein, katse kiinnittyy ennemmin tai myöhemmin Honkanummen hautausmaan kupeessa olevaan taloon. Perinteisenoloisen puutalon seinässä lukee isoin, punaisin kirjaimin SEXI.

Seinän takana erotiikkapuotia pitää Karl ”Kalle” Flinck.

Tarjolla ei aina ole ollut miestenlehtiä. Aluksi Flinckin liike oli pelihalli.

– Minulla oli peliautomaatteja, kun niitä sai pitää yksityisenä. Pelit olivat ulkona. Kun ne siirtyivät RAY:lle, ne piti siirtää sisään, Flinck muistelee.

Varkaista oli vaivaa. Heitä kävi usein. Silti pelihallin pitäminen oli Flinckin mukaan "kulta-aikaa".

– Se oli oikein nuorison tapahtumaa. Välillä kävi joku pelastusarmeijastakin laulamassa kitaran kanssa. Se oli 1970-luvun loppupuolta. Silloin ei ollut eroottisia lehtiä, liike oli enemmän divari. Sitten oli lehtiä, kun RAY tuli.

Lopulta RAY sai yksinoikeuden myös flippereihin. Enää "pelkkää" pelihallia ei saanut pitää.

"Sieltä saa ilmaiseksi"

Nykyisin Flinck myy lähinnä eroottisia lehtiä ja aikuisviihde-elokuvia. Asiakkaita ei kuitenkaan ole niin sanotusti jonoksi asti. Ongelman aiheuttajakin on tiedossa.

– Suurin on se netti. Ei siinä auta mikään. Sieltä saa ilmaiseksi. En ymmärrä, mitä se heitä hyödyttää, jotka niitä sinne lähettävät, Flinck pohtii.

Liiketoimintaa piristi Helsingin Sanomien artikkeli, jossa Flinckin puoti esiteltiin. Silloin asiakkaita tuli Porvoosta asti. Flinck myi melkein kaikki lehtensä.

– Moni ei kehtaa omassa kaupungissa (erotiikkaliikkeessä) käydä, niin he tulevat sitten tänne. Ja tässä on hyvä parkkipaikka, auton saa vähän piilookin, Flinck miettii.

– 90 prosenttia asiakkaista on miehiä. Joskus on naisiakin, mutta heillä on kaveri mukana. Monet kauppiaat kyllä kehuvat, että heillä käyvät yli puolet naisia.

Kuvagalleria 18 kuvaa - katso

Miestenlehtiä 1970-2000


Flinckillä käy edelleen joitakin samoja asiakkaita kuin alkuvuosina. Osa asiakkaista tosin on jo poistunut, Flinck toteaa kattoa kohti viitaten. Nuoria asiakkaita on jonkun verran.

– Jotkut ovat nähneet lehdessä jutun ja tulevat moikkaamaan. Kuin olisi vanha tuttu, Flinck kertoo.

Vaimo tuuraa

Flinck on 71-vuotias. Internetin ylivallasta huolimatta hän ei mieli eläkkeelle.

– Tämä on nyt enemmän harrastus kuin työ. Tässä pysyy pää vähän toiminnassa. Kotona joutuisi tekemään, mitä vaimo käskee, hän naurahtaa.

Vaimo ei muuten ole koskaan ollut pornoa vastaan.

– Vaimo tuuraa minua, kun käyn syömässä.

Flinckille on siunaantunut myös kaksi poikaa. Heille hän on sanonut, ettei liikkeen jatkamisesta kannata haaveilla.

– Nuorempi oli innokas silloin, kun kauppa vielä kävi. Sanoin, että älä usko, että tällä on tulevaisuutta. Kaikki ovat siirtyneet välineisiin. Ei niitä voi myydä kuin Pauligin kahvia. Ehkä vaatteita, mutten usko, että dildoja menisi kymmentä samalle asiakkaalle, Flinck selittää.

Nykyisin Flinck sulkee kesällä jo puoli viideltä.

– Ei enää täydy olla niin kauppias, niin kauppias. Ja pitäähän vaimonkin päästä mökille, ettei tule riitaa.

Vaikka Flinck on ollut alalla vuosikymmeniä, ei hänellä ole omaa lehtikokoelmaa. Hän kertoo toisinaan laittaneensa hyviä, vanhoja lehtiä piiloon itselleen, mutta lopulta asiakkaat aina tulevat kyselemään lehtien perään. Sitten ne on myyty.

– Kuolinpesistä tullut välillä monta laatikkoa täynnä Kalleja. On hauskaa katsella vanhoja lehtiä, joissa myydään videoita. Videon hinta on 450 markkaa!


Lue myös:

    Uusimmat