Eroon kipeistä olkapäistä – nämä liikkeet auttavat

3:42

Olkapääkivut saavat kyytiä kolmella tehokkaalla liikkeellä, jotka esiteltiin Fysioaamussa Raakel Lignellin ja fysioterapeuttien kanssa. Tee perässä!

Olkapääongelmat voivat johtua esimerkiksi verenkierron ja kollageenin heikentymisestä ikääntyessä, kroonisesti jännittyneen niska-hartiaseudun aiheuttamasta verenkierron heikentymisestä olkapään jänteissä tai huonosta ryhdistä.

– Olkapää ei saa olla sisäkierteellä, vaan se pitäisi saada pidettyä hyvässä keskiasennossa, fysioterapeutti Anu Puranen kertoo ohjelmassa.

Hyvää asentoa eli lapatukea voi lähteä hakemaan konttausasennossa ensin paikoillaan ja sitten hieman enemmän liikkuen.

– Sisäänhengityksellä vie painoa vasemmalle kädelle, lähde kiepauttamaan eteenpäin, ja oikean käden kautta takaisin alkuasentoon, fysioterapeutti Viivi Kettukangas opastaa.

Olkapään kiertäjäkalvosimen verenkiertoa ja lihaksia voi vahvistaa selinmakuulla harjoituksella, jossa tarvitaan avuksi kuminauha.

– Toinen käsi lähtee viemään sivulle, ja rauhallinen palautus takaisin keskelle. Ensin pelkästään toinen käsi liikkuu, toinen säilyy paikallaan. Pidä lavat hallitusti leveänä lattiaa vasten.

Katso kaikki liikkeet ylhäältä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja