Eroon epämiellyttävistä hajuista: Raikasta kotisi luonnollisesti

Paha haju voi kertoa likaisuudesta ja silloin hajun saa tehokkaimmin poistettua kunnon kuurauksella. Voit kuitenkin häivyttää epämiellyttäviä hajuja myös näillä kekseliäillä keinoilla.

Olisitko uskonut, että vodka ja sipuli ovat hyviä hajunpoistajia?

Vaatteet

Vaatteet saattavat ajan saatossa alkaa tuoksahtaa tunkkaisilta. Etenkin villaan tarttuu epämiellyttävä haju, joka ei aina lähde tuulettamalla. Suihkauta vaatteille kevyesti vodkaa ja anna kuivua narulla. Vahva alkoholi tappaa bakteereja, muttei jätä jälkeensä hajua.

Pakastin

Pyyhi pakastin vaniljauutteeseen kastetulla vanulapulla. Jääkaappi taas raikastuu etikka-vesiseoksella. Jääkaappi ja pakastin kannattaa käydä tasaisin väliajoin läpi ja poistaa kaikki vanhentuneet elintarvikkeet.

Vanha auto

Uskollinen menopelisi on kuljettanut sinut bensa-asemalta seuraavalla ja pikaruokapaikasta eläinlääkärille. Samalla autoon on päässyt kerääntymään epämiellyttäviä hajuja. Laita auton juomapidikkeeseen mieleisesi hajustevaha, joita saa esimerkiksi kynttilöiden valmistajilta. Vaha häivyttää tuoksahduksia.

Ruoansäilytysastiat

Erityisesti muovikippoihin voi jäädä ikäviä tuulahduksia edellisen päivän illallisesta. Älä kuitenkaan heitä kippoa pois, sillä hajun saa poistettua. Liota kippoa yön yli lämpimästä vedestä ja ruokasoodasta tehdyssä seoksessa. Lasikippoihin toimii sinapinsiemenjauhe ja vesi.

Matto

Matto on usein lemmikin suosikkipaikka makoiluun, joten se saattaa ajan myötä alkaa tuoksahtaa tunkkaiselta. Sirottele matolle reilusti ruokasoodaa ja imuroi muutaman tunnin kuluttua. Jos koko maton raikastaminen ei onnistu kerralla, etene alue kerrallaan.

Kellari

Kellarissa on kätevää säilyttää juureksia ja ylimääräisiä tavaroita, mutta kellarin haju ei aina ole parhaasta päästä. Leikkaa sipuli kahtia, aseta se lautaselle ja jätä lautanen kellariin yöksi. Aamulla kellari tuoksuu raikkaalta – eikä sipulin hajusta ole tietoakaan.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

    Uusimmat