Erna Huskon vuosi on ollut täynnä erityisesti henkistä kasvua – avautuu suurimmista opeistaan: "Olen hyväksynyt sen, että tarvitsen terapiaa"

Somevaikuttaja Erna Husko kertoo itsenäisyyspäivän juhlaläheyksessä, mitä hänen elämäänsä kuuluu:"Olen tällä hetkellä todella onnellinen" 9:32
Erna Huskon vuosi on ollut täynnä erityisesti henkistä kasvua – avautuu suurimmista opeistaan

Erna Huskon vuosi on ollut erityisen kasvattava.

Suomalais-virolaisella somevaikuttaja ja hyvinvointivalmentaja Erna Huskolla on TikTok-videopalvelussa yli 1,5 miljoonaa seuraajaa ja Instagramissa naista seuraa yli 372 000 ihmistä. Suuri seuraajakunta voi kuulostaa monen korvaan houkuttavalta, mutta myös somejulkisuudella on omat varjopuolensa.

Fitnesspäiväkirjat-ohjelmassa esiintynyt Husko kertoi MTV:n itsenäisyyspäivän lähetyksessä, että kulunut vuosi on ollut hänelle erityisen kasvattava. 

– Olen oppinut itsestäni paljon. Fitnesspäiväkirjojen myötä itsestäni on kuoriutunut paras puoli ulos. Kun mennään syvälle sisimpään, ymmäretään asioita joita ei ole ennen ehkä ymmärretty, Husko kertoo.

Suurella somesuosiolla on kuitenkin myös varjopuolensa.

– Ollaan käsitelty todella isoja, raskaita aiheita jotka ovat itselleni todella henkilökohtaisia. Olen hyväksynyt sen, että tarvitsen terapiaa ja käyn terapiassa. Olen myös näyttänyt nuorille sen, että mielenterveydestä kannattaa pitää huoli ja että terapia on ihan normaali asia. 

Husko tunnetaan erityisesti videopätkistä, joissa hän esittelee takapuoltaan. Takapuolen esittely ei ole sattumaa, sillä hyvinvointivalmentajana työskentelevä Husko myy muun muassa takapuolen ja jalkojen treenaamiseen tarkoitettua treeniohjelmaa. Mikäpä olisi parempi markkinointikeino, kuin näyttää oman työnsä tulosta.

– Julkisuus ja näkyvyys on nuorelle ihmiselle kova paikka, kun yhtäkkiä kadulla tunnistetaan, tai tulee paljon enemmän vihakommentteja ja autoilla jahdataan. Onhan se todella raskasta pitää kaikkea kasassa. 

Huskolla on takanaan rankka ero sekä siitä toipuminen ja vahvistuminen. Hän kertookin keskittyneensä tasapainon löytämiseen. Fitnesspäiväkirjat-ohjelma on tähden mukaan auttanut prosessissa.

– Olen aidosti niin onnellinen ja en olisi alkuvuodesta voinut uskoa, että istun nyt tässä ja minulla on tämä fiilis. Olen tänä vuonna ymmärtänyt mikä elämässä on tärkeää ja laittanut elämänarvot eri järjestykseen. 

Sometähdeksi tähtäämistä kannattaa kuitenkin Huskon mukaan miettiä pari kertaa etukäteen.

– Se riippuu. Jos menestyt jossain, kyllähän se on fakta, että vihaajiakin tulee. Se tulee käsikädessä. Suosittelen ihmisiä miettimään mikä on oma tavoite somen tekemisessä. Tavoitteeni ei ole ollut julkisuus.

Taloudellisesti Husko on kuitenkin pärjännyt vallan loistavasti, sillä hän tienasi viime vuonna kiitettävät 180 000 euroa.

– Kodissani on opetettu, ettei raha kasva puussa. Haluan säästää ja taata, että sijoittaminen on turvallista. 

Parisuhderintamastaan Husko on suhteellisen vaitonainen. Yksin hänen ei kuitenkaan ole tarvinnut kamppailla henkisten haasteiden kanssa.

– Tällä hetkellä en halua sen enempää kommentoida. Olen onnellinen ja siihen on auttanut todella paljon yksi henkilö, hän paljasti. 

Lue myös:

    Uusimmat