Erling Haaland paukutti verkot tötterölle

Erling Haalandin kaksi osumaa auttoivat Manchester Cityn 2-0-kotivoittoon Evertonista.

Norjalaishyökkääjä Erling Haaland teki vuoden ensimmäiset maalinsa ja pelasti Manchester Cityn pistemenetyksiltä Valioliiga-kotiottelussa Evertonia vastaan. Manchesterin siniset ovat nyt voittaneet kymmenen peliä peräkkäin.

Vierasjoukkueen puolustus kesti yli 70 minuuttia, kunnes kulmapotku kimposi onnekkaasi kohti Haalandia, joka laukoi voimalla pallon verkkoon Jordan Pickfordin torjunnan läpi. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Haaland juoksi voimalla Everton-puolustuksen läpi ja viimeisteli 2–0-loppulukemat.

23-vuotias norjalainen kärsi joulukuun alussa jalkavamman, joka piti hänet puolitoista kuukautta sivussa. Siitä huolimatta hän johtaa 16 osumallaan liigan maalipörssiä.

Manchester Cityssä on päävalmentaja Pep Guardiolan mukaan kaikki kunnossa. Ihan kirjaimellisestikin, sillä loukkaantumislista hymyilee tyhjyyttään.

Joukkue siirtyi myös sarjataulukon kärkipaikalle, joskin Liverpool palannee sinne, kun se kohtaa kotonaan häntäpään Burnleyn tänään kello 17 Suomen aikaa.

Everton on jämähtänyt putoamisviivan tuntumaan ja tällä hetkellä löytyy sen alapuolelta, vaikka peliesitykset ansaitsisivat muuta. Seuralta vähennettiin viime vuoden lopulla kymmenen sarjapistettä taloussääntöjen rikkomisesta.

Lue myös:

    Uusimmat