Erling Braut Haaland luukutti hurjaa historiaa – nuorukaisen Mestarien liiga -tilastoja on vaikea uskoa todeksi

Borussia Dortmundin Erling Braut Haaland loisti jalkapallon Mestarien liigan keskiviikko-iltana neljännesvälierien suurena tähtenä. 20-vuotias norjalaishyökkääjä teki kaksi maalia ja syötti yhden, kun Dortmund voitti Sevillan vieraissa 3–2.

Sevillan Suson johtomaalin jälkeen Haaland alusti ensin Dortmundin 1–1-tasoituksen syötöllään Mahmoud Dahoudille. Myöhemmin avausjaksolla Haaland maalasi kahdesti.

Haaland nostatti äänijänteitä varsinkin illan ensimmäisellä maalillaan, Dortmundin 2–1-johto-osumalla. Norjalainen nousi kohti maalia, syötti rangaistusalueen kohdilla Jadon Sancholle, jatkoi matkaa päättäväisesti kohti rysää ja rymysi iskemään maalin Sanchon passista.

Haaland kasvatti vieraiden johtoa entisestään ennen puoliajan täyttymistä matalalla sijoituksellaan Marco Reusin syötöstä (video jutun ylälaidassa). Luuk de Jong toi Sevillan toisen jakson viime minuuteilla vielä maalin päähän.

Haaland on nyt pelannut urallaan kaikkiaan 13 Mestarien liiga -ottelua ja tehnyt niissä huimat 18 maalia. Haaland teki myös uutta huimaa historiaa: hän on nopeimmin 10 Mestarien liiga -osumaa yhdessä seurassa kasaan saanut pelaaja.

Toista kauttaan Mestarien liigassa pelaava Haaland ylsi Borussia Dortmundin paidassa 10 maaliin seitsemässä ottelussa. Aiempi ennätys oli Roy Makaaylla, joka iski 10 Mestarien liiga -maalia 10 ottelussa Bayern Münchenin riveissä 2003–04.

Dortmundia ennen Haaland pelasi ensimmäiset kuusi Mestarien liiga -otteluaan RB Salzburgissa, jonka sotisovassa hän viimeisteli kuudessa UCL-ottelussa kahdeksan osumaa.

Juventus helisi jaksojen aluissa

Keskiviikkoillan toisessa Mestarien liiga -taistossa Porto löi kotonaan Juventuksen 2–1. Portugalilaiset iskivät kummatkin osumansa jaksojen alussa.

Heti minuutin kohdalla Juventus tyri pahasti. Juventus-maalivahti Wojciech Szczesny ja keskikenttäpelaaja Rodrigo Bentancur pallottelivat lyhyin syötöin, Bentancurin palautus oli huolimattoman hidas, ja Porton Mehdi Taremi ennätti väliin tuikkaamaan pallon halvalla tavalla pömpeliin.

Toista jaksoa oli tahkottu puolestaan vain parisenkymmentä sekuntia, kun Juventuksen verkossa heilui uudestaan. Porton Moussa Marega viimeisteli osuman Wilson Manafan syötöstä Juventuksen puolustuksen hapuiltua.

Federico Chiesa painoi Juventuksen ainoan maalin takakulmaan toisen jakson loppupuolella.

Mestarien liigassa tahkotaan neljännesvälieriä myös ensi viikolla. Tällä viikolla pelatuissa ottelupareissa toiset osaottelut käydään kolmen viikon kuluttua.