Mainos

Erkko perustaisi tutkijoille huippuyksikön

Sanoma Oy:n hallituksen puheenjohtaja, ministeri Aatos Erkko perustaisi Suomeen uuden korkeakoulutason tutkimuslaitoksen, joka asettuisi nykyisen korkeakoulujärjestelmän yläpuolelle. Erkko kytkee Suomen kehitysmahdollisuudet ja tulevaisuuden koulutukseen ja uusiutumiskykyyn.

Puheessaan tänään Kunnallisalan kehittämissäätiön seminaarissa Erkko tarkensi ehdotustaan toteamalla, että yksikkö olisi ainakin aluksi hyvin pieni, kolmesta neljään professoria assistentteineen. Yksikön rahoitukseen tai siihen mille alalle sen toiminta suunnattaisiin, hän ei suostunut ottamaan kantaa. Hänen mukaansa yksikön keskeinen tehtävä olisi toimia esikuvana ja innoituksen lähteenä, palvella Suomen etuja sekä yritys- että julkisella sektorilla.

Erkko otti samalla kantaa myös kuntien tehtäviin ja hallinnon rakenteeseen. Hän kannatti läänien ja maakuntahallitusten lakkauttamista, ja vaati kuntia taistelemaan byrokratiaa kaikin voimin vastaan. Erkko arvosteli yleistä tapaa, että poliitikot toimivat sekä kansanedustajina että kunnan luottamuselimissä.
-Tällä tavalla aliarvostetaan niin eduskuntaa ja sen tärkeää työtä kuin kunnan vaativaa luottamustehtävää, ministeri moitti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.