Erityislapsen äiti HS:ssa: Monet meistä ovat aivan yksin – yksi sairaalapalaveri lamautti täysin

Erityislapsen äiti kertoo Helsingin Sanomien mielipidepalstalla, millaista on elämä erityislapsen kanssa, kun joutuu kokemaan vähättelyä, syyllistämistä ja syyttämistä.

Äiti kirjoittaa, että hänen 11-vuotiaalla lapsellaan on lukuisia neuropsykiatrisia diagnooseja, muun muassa autismin kirjon piirteet. Ne tuottavat ongelmia niin koulussa kuin sosiaalisissa tilanteissa. 

Äidin mukaan avun saaminen on tehty raskaaksi, mikä saattaa ajaa perheet aivan loppuun. Hän kertoo kirjoittaneensa satoja sivuja yhteenvetoja, hakemuksia ja raportteja, mutta kohdanneensa siitä huolimatta vähättelyä ja syyllistämistä.

Hän kertoo yhdestä palaverista, jonka jälkeen hän oli täysin lamaantunut. 

– Johtava lääkäri – joka on tavannut lastamme vain 20 minuuttia –, sivuuttaa meidän vanhempien ja esikoulun huolen lapsesta ja päättää sen sijaan, että me vanhemmat emme rakasta lastamme tarpeeksi. Että siinä on vika. Kukaan huoneessa ei uskalla sanoa mitään. Minä yritän. Perustelen. Lääkäri sivuuttaa kaiken sanomani.​​​​​​​

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.