Eritrean opposition ja hallinnon kannattajilla raju yhteenotto Saksassa: Poliisit jäivät keskelle mailojen ja pullojen heiluessa

Yli 200 Eritrean opposition kannattajaa on pidätetty Saksassa Eritrean opposition ja autoritaarisen hallinnon kannattajien yhteenotossa, kertoo paikallinen poliisi.

Yhteenotot alkoivat eilen illalla, kun sadat opposition kannattajat yrittivät häiritä hallinnon kannattajien tapahtumaa Stuttgartin kaupungissa.

Lähes 300 paikalle saapunutta poliisia jäi yhteenoton keskelle. Yhteensä 32:sta väkivaltaisuuksissa loukkaantuneesta 26 oli poliiseja.

Poliisin mukaan heitä vastaan hyökättiin muun muassa mailoilla, metalliputkilla, pulloilla ja kivillä.

Heinäkuussa eritrealaisryhmien välienselvittelyssä pidätettiin yli sata ihmistä Saksan Giessenin kaupungissa. Tuolloin 26 poliisia loukkaantui.

Elokuun alussa Eritrean hallinnon vastustajat ja kannattajat ottivat yhteen myös Tukholmassa.

Koillis-Afrikassa Punaisenmeren rannalla sijaitseva Eritrea on ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan yksi maailman tiukimmin johdetuista autoritaarisista valtioista.

Eritreaa on johtanut 30 vuotta presidentti Isaias Afewerki, eikä maassa ole käyty yksiäkään vaaleja maan itsenäistymisen jälkeen.

Yhteenotot ovat liittyneet niin kutsuttuihin kulttuurifestivaaleihin, joilla Eritrean hallituksen uskotaan pyrkivän sitomaan eritrealaisia pakolaisia hallituksen politiikkaan ja agendaan.

Eritrealaisia pakolaisia painostetaan maksamaan veroja ulkomailla ansaituista tuloista Eritrean valtiolle.

Lue myös:

    Uusimmat