Satojen ihmisten joukkomellakka puhkesi eritrealaisella festivaalilla Tukholmassa – useita loukkaantunut vakavasti

Useita ihmisiä on loukkaantunut Tukholmassa väkivaltaisuuksissa kulttuurifestivaalilla. Noin sata ihmistä on otettu kiinni, kertoo Dagens Nyheter.

Mediatietojen mukaan neljä ihmistä on loukkaantunut vakavasti ja kolme lievästi. Väkivaltaisuudet puhkesivat eritrealaisella festivaalilla Tukholman luoteisosassa Järvafältetissä.

Silminnäkijöiden mukaan festivaalivieraiden ja mielenosoittajien yhteenottoon osallistui satoja ihmisiä.

Satoja ihmisiä osallistui mellakkaan

Mediatietojen mukaan sairaalaan oli viety paikalta yhteensä seitsemän ihmistä, joista neljä oli loukkaantunut vakavasti.

– Tilanne on monimutkainen ja laaja. Monet ihmiset liikkuivat paikalla ja vaurioiden laajuus on toistaiseksi epäselvä, kommentoi Tukholman alueen ylilääkäri Patrik Söderberg tilannetta tiedotteessa tapahtuneen jälkeen.

Tapahtumista on kertonut myös Helsingin Sanomat, jonka paikan päällä ollut kirjeenvaihtaja raportoi kello viiden jälkeen iltapäivällä, että tilanne alueella oli saatu rauhoittumaan.

Autoja ja telttoja paloi

Vuosittain pidettävän festivaalin järjestäjät tunnetaan Eritrean hallinnon kannattajina, kun taas paikalle tulleiden mielenosoittajien joukossa oli hallinnon kriitikoita.

–  Tämä ei ole mikään kulttuurifestivaali. Tämä on propagandafestivaali, jolla kerätään rahaa (Eritrean) hallinnolle. Jos tämä olisi kulttuurifestivaali, olisimme olleet tervetulleita, mutta meitä ei päästetty sisälle, vain hallinnon kannattajat pääsivät sisälle, kommentoi Dagens Nyheterin toimittajalle vastamielenosoittaja Sami, joka ei antanut sukunimeään.

–  Pakenimme Eritreasta rauhan perässä, mutta hallinnon kannattajat seurasivat meitä tänne, hän jatkoi.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Eritrea on yksi Afrikan ja koko maailman tiukimmin johdetuista autoritaarisista valtioista, jossa kansalla teetetään pakkotyötä ja ilmaisun- sekä mielipiteenvapaus ovat tiukasti rajoitettuja.

Poliisin kerrottiin saapuneen festivaalialueelle voimalla noin kahden aikaan iltapäivästä saadakseen tilanteen hallintaan.

Tapausta tutkitaan muun muassa väkivaltaisen mellakoinnin ja tuhopolton rikosnimikkeillä. Väkivaltaisuuksissa poltettiin ainakin kymmenen henkilöautoa ja useita telttoja.

Juttua päivitetty STT:n lisätiedoilla kello 20.22.

Lue myös:

    Uusimmat