Erikoislähetys: Koronatilanne juuri nyt – mitä Uudenmaan eristäminen käytännössä tarkoittaa?

LIVE
Erikoislähetys aiheesta nähdään kello 11 alkaen MTV3-kanavalla sekä MTV Uutiset Livessä mtv-palvelussa. 

MTV Uutiset seuraa tiiviisti koronatilannetta ja sen vaikutuksia Suomessa ja maailmalla. Erikoislähetys aiheesta nähdään kello 11 alkaen MTV3-kanavalla sekä MTV Uutiset Livessä mtv-palvelussa. 

Tämän päivän aiheena on muun muassa se, mitä Uudenmaan eristäminen ja sen tiukat liikkumisrajoitukset käytännössä tarkoittavat. 

Hallitus esittää Uudellemaalle tiukkoja liikkumisrajoituksia. Uudenmaan maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen aiotaan kieltää. Uudenmaan maakuntaa koskevat liikkumisrajoitukset olisivat voimassa 19.4. saakka.

Hallituksen mukaan rajoituksista voidaan poiketa vain työssäkäynnin tai elinkeinon harjoittamisen osalta sekä esimerkiksi lapsen tapaamisoikeuden tai lähiomaisen kuoleman vuoksi. Vapaa-ajan matkat esimerkiksi kesämökeille eivät ole riittävä syy ylittää Uudenmaan rajaa.

Hallitus on antanut eduskunnalle valmiuslain käyttöönottoasetuksen terveydenhuollon henkilökunnan työvelvollisuudesta.

Asetuksen mukaan työvelvollisuutta voidaan soveltaa koko maassa. Töihin voidaan kutsua julkisen tai yksityisen terveydenhuollon työntekijöitä, jotka ovat iältään 18–67-vuotiaita. Asetus on voimassa 13. huhtikuuta asti.

Seuraamme myös koronatilannetta maailmalla. Esimerkiksi Yhdysvalloissa koronavirukseen kuolleiden määrä on ylittänyt tuhannen ihmisen rajan. Tartunnan saaneita on jo lähes 70  000, kertoo Johns Hopkins -yliopiston seuranta.

Kuolleiden määrä hyppäsi lyhyessä ajassa parilla sadalla, sillä vain muutamaa tuntia aikaisemmin kuolleita oli hieman yli 800.

Tartuntojen määrä Yhdysvalloissa on maailman kolmanneksi korkein. Edellä ovat Kiina ja Italia. Yhdysvalloissa tilanne on ankea erityisesti New Yorkin osavaltiossa. Yksinomaan New Yorkin kaupungissa viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut 280 ihmistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja