Erikoishaastattelu: Salkkarit-tähti Irina Vartia avoimena: "Perinteinen ydinperheasetelma ei ole minua varten"

Salattujen elämien suosikkinäyttelijä Irina Vartia kertoo uudesta elämäntilanteestaan vuosia kestäneen ihmissuhteen jälkeen.

Salkkareissa moniulotteista hahmoa Monica Mustavaaraa näyttelevä Irina Vartia, 37, kertoo MTV Viihteen erikoishaastattelussa uudesta elämäntilanteestaan.

Vaikka Monica nähdään sarjassa räiskyvänä ja irrottelevana ja jopa seksistisenä hahmona, on Vartian oman elämänkäänteet kaikkea muuta. TV-tähden henkilökohtaista elämää on yritetty väkisin riepotella myös julkisuudessa.

– Vaikuttaa jopa, että minut sekoitetaan roolihahmooni. Inhottaa, jos minut halutaan nähdä jotenkin häikäilemättömänä. Tulee sellainen olo, että en tunnista itseäni siitä kuvasta.

– Koen epäreiluna, että vaikean elämäntilanteen keskellä ihmisestä yritetään vielä leipoa joku syntisäkki. Tätä tehdään nykyään erityisesti naisille. Se on tosi ahdistavaa, Vartia kuvailee.

Vartia käy parhaillaan läpi haastavaa elämäntilannetta. Viime kesänä hänen vuosia kestänyt ihmissuhteensa tuli päätökseen.

Toinen osapuoli ei ole julkisuuden henkilö, joten Vartia haluaa suojella tämän yksityisyyttä. Pari päätyi eroon yhdessä tuumin.

– Siihen ei liittynyt mitään draamaa. Se oli kahden aikuisen haikein mielin tekemä katkeransuloinen päätös.


23-vuotiaana parisuhteen aloittanut tähti kertoo olevansa ex-kumppaninsa kanssa hyvissä väleissä ja on kiitollinen kaikista yhteistä vuosista. Ex-pari aikoo olla toistensa tukena myös jatkossa.

– Olen hänelle äärimmäisen kiitollinen siitä, että olen saanut jakaa niin pitkän elämänvaiheen hänen kanssaan ja kokea tavallaan sen täydellisen elämän, joka ei valitettavasti enää ollutkaan täydellinen. Joskus tilanteet muuttuvat, vaikka kukaan ei olisi sitä alun perin halunnutkaan, Vartia kuvailee.

Elämän arvot puntarissa

Ikäkriisin piikkiin näyttelijä ei halua asioita laittaa, mutta kertoo, että on pohdiskellut viime vuosina paljon elämää ja on miettinyt, että perinteinen perheasetelma ei ole häntä varten. Itsekriittinen kaunotar haluaa jatkossa panostaa omaan uraan ja hyvinvointiinsa.

– En pysty toteuttamaan sellaista perinteistä ydinperhe-elämää. Tuntuu, että sitä ei oikein ole olemassa minulle. Jos oma sielu pyytää jotain muuta ja tie vie jonnekin eri suuntaan, niin mielestäni ei tarvitse väkisin yrittää pitää yllä jotakin asetelmaa.

Apua ystäviltä, äidiltä ja uskosta

Vartia kertoo, että on saanut kriisin keskellä tukea muun muassa ystäviltään, äidiltään sekä läheisimmiltä työkavereilta. Työn lisäksi iso voimavara hänen elämässään on ollut henkisyys.

– Olin menettänyt parin edellisvuoden aikana yhteyden armoon ja hengelliseen ajatteluun, mutta viime kevättalvena pääsin takaisin kiinni siihen. Olisiko sekin ollut jokin johdatus, sillä sain sen takaisin juuri ennen näitä tärkeitä ratkaisuja, nainen pohtii.

"En ole ikinä iskenyt ketään"

16-vuotiaasta saakka parisuhde-elämää elänyt kaunotar haluaa olla nyt vapaa eikä usko olevansa valmis uuteen suhteeseen tulevaisuudessakaan.

– Minulla ei ole minkäänlaista tarvetta etsiä itselleni uutta miestä ja ryhtyä mihinkään parisuhteeseen. Syy miksi erosin, on että halusin olla vapaa ja nyt olen vapaa, Vartia kertoo.

Vaikka juoruissa on näyttelijän kuuleman mukaan väitetty muuta, haluaa Vartia tehdä selväksi, että hänen elämässään ei ole ihmissuhdedraaman aineksia.

– En ole myöskään koskaan etsinyt itselleni miestä. En ole ikinä käynyt edes treffeillä tai yrittänyt iskeä ketään, kaunotar naurahtaa.


Keskittyy jatkossa suureen rakkauteen

Jatkossa Vartia haluaa keskittyä suureen rakkauteensa eli näyttelemiseen. Kunnianhimoisesti urallaan edennyt Vartia saa näyttelemisestä voimaa myös kriisin keskellä.

– Nyt ajattelen, mitkä ovat minulle itselleni oikeasti tärkeitä asioita ja menen niitä kohti. Suurin rakkauteni on näytteleminen. Se saattaa jostakin kuulostaa jopa itsekkäältä, mutta niin se vain on. Minun sieluni pyytää minua tekemään itselleni tärkeitä asioita ja haluan kuunnella nyt sitä. 

– Haluan myös oppia rakastamaan itseäni ehdoitta ja epätäydellisenä, Vartia sanoo.


Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Jaksot katsottavissa myös MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat