Erikoiset suosikit – nämä suomalaisten juomatottumukset yllättävät!

Hartwall on selvittänyt suomalaisia juomatrendejä, ja yllättäen Suomessa juodaan Euroopan tasolla eniten kahvia, maitotuotteita ja hanavettä.

Keskivertosuomalainen juo keskimäärin vuodessa 158 litraa kahvia, 142 litraa maitotuotteita ja 102 litraa hanavettä, kertoo Hartwallin teettämä selvitys. Virvoitusjuomia kulutetaan noin 61 litraa henkeä kohden vuosittain. Kulutus on selvästi alle muiden Pohjoismaiden ja Länsi-Euroopan.

Hanavettäkin meillä juodaan ahkerammin kuin muualla Euroopassa. Esimerkiksi pullovesien kulutus Suomessa on vain viidesosa siitä, mitä Länsi-Euroopassa juodaan.

Suomalaisille kahvi maistuu, ja olemme edelleen maailman johtava kahvinjuojakansa. Suomalaisista yli 90 prosenttia juo kahvia ja juomaa nautitaan keskimäärin neljä-viisi kuppia päivässä. Elintarviketeollisuusliiton mukaan suomalaiset käyttivät paahdettua kahvia vuonna 2011 noin 9,7 kiloa henkeä kohden.

Juomatrendeinä luonnollisuus ja pienet nautinnot

Hartwall on tutkinut, mitä suomalaiset kuluttajat toivovat juomiltaan, ja terveys sekä hyvinvointi on yhä keskeisempää.

– Luonnollisuus, yksinkertaisuus, selkeys ja yksinkertaiset maut kiinnostavat kuluttajia. Myös luomu on kuluttajille tärkeää, markkinointipäällikkö Leena Koskinen Hartwallilta kertoo.

Myös alkuperäisyyden arvostus ja tietty vanhan retron kaipuu näkyy juomatottumuksissa. Alkoholijuomissa suomalaiset ovat alkaneet arvostaa pienpanimoiden tuotteita.

Tiedot: Source for Consumption per capita in 2010: Canadian, Valvira, ETL, Hartwall Market Outlook sekä kahvi.net

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat