Erikoisesta oluttölkkitalosta tuli nähtävyys

Edesmenneen teksasilaisen verhoilijan John Milkovischin oluttölkeillä koristellusta talosta on tullut yksi Houstonin kaupungin erikoisimmista nähtävyyksistä.

Projekti alkoi vuonna 1968, kun eläkkeelle jäänyt verhoilija Milkovisch päätti uudistaa pihaansa, koska hän oli kyllästynyt leikkaamaan nurmikkoa. Sen tilalle tuli kiviä, marmoria, metallia, betonia ja punapuuta.

Pihasta projekti laajeni taloon, joka lopulta oli kokonaan tölkeistä tehtyjen köynnösten peitossa. Koristeluun kului noin 50 000 tölkkiä, joiden kaikkien sisällön ovat juoneet Milkovisch, hänen Mary-vaimonsa ja pariskunnan ystävät.

Kymmenen vuotta sitten talon osti paikallinen voittoa tavoittelematon taidejärjestö, joka pyrkii pitämään talon entisessä kunnossaan. Nyt jo edesmennyt Milkovisch itse piti erikoista projektiaan enemmän harrastuksena kuin taiteena.

Talo on auki yleisölle, ja siitä on tullut kaupungin kiinnostavimpia turistinähtävyyksiä. Se keräsi paikalle uteliaita jo Milkovischin pariskunnan elinaikana, ja omistajilla olikin tapana kutsua kävijöitä vieraaksi – oluelle.

Talosta voi katsoa vanhoja kuvia täältäja uusia kuvia täältä.

LUE MYÖS:

MTV3 / Jokakoti

Kuva: The Beer Can House

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja