Erikoinen tieto Qatarin MM-kisoista: Erdoganin joukoilla massiivinen operaatio kisapaikalla – taustalla salamyhkäinen sopimus

Qatarin jalkapallon MM-kisat ovat täynnä toinen toistaan räiskyvämpiä epäkohtia, ja siksi onkin vähemmän yllättävää, että Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on sotkenut näppinsä soppaan.

Jalkapallon MM-kisat ovat saaneet paljon kritiikkiä osakseen jo kisojen myöntämisestä asti. Kisojen lähestyessä erityisesti vierastyöläisten orjuutta muistuttavat työolot ovat nousseet otsikoihin.

Qatar on jalkapallon historian pienin valtio, joka on saanut MM-kisat järjestettäväkseen. Koska Qatarissa asuu vain kolme miljoonaa ihmistä, on kisoja varten pitänyt ostaa palvelut muualta. Turkki lähettääkin Erdoganin päätöksellä MM-kisojen turvaksi 3 000 mellakkapoliisia ja 100 erikoisjoukkojen jäsentä. Poliisien joukkoon kuuluu muun muassa poliisikoiria ja pommispesialisteja.

Sopimuksen yksityiskohtia ei ole paljastettu, mutta on selvää, että Qatar on ostanut turvallisuuspalvelun Turkilta. Kisojen kustannusten on raportoitu nousevan 220 miljardiin dollariin ja Turkki ja Erdogan saanee tästä osansa.

Videolla Qatariin lähtevän poliisiryhmän päällikkö lähettää tervehdyksen Erdoganille suorassa yhteydessä.

Pääkuvan videolta selviää, mitä turkkilaissotilaat Qatarissa tekevät.

Lue myös:

    Uusimmat