Erikoinen niksi rintatulehduksen ehkäisemiseksi – 21-vuotias äiti vannoo vibraattorin nimeen: "Vähiten kivuliain keino"

Tuoreita äitejä kannustetaan imetykseen, mutta imetyksellä on myös kivuliaita haittapuolia. Jokainen rintatulehduksen kokenut tietää nimittäin, kuinka tuskallista se on.

Eräs 21-vuotias äiti, Danielle, otti avuksi erikoisen tavan helpottaa rintatulehduksen oireita.

Danielle keksi nimittäin ottaa avukseen vibraattorin luettuaan kikasta eräästä äitien Facebook-ryhmästä.

Tiehyttukos tarkoittaa maidon virtauksen estävää tukosta maitotiehyessä. Tukokselle altistaa maidon riittämätön poistuminen rinnasta esimerkiksi runsaan maidonerityksen tai pitkien syöttövälien takia.

Oireita ovat paikallinen arkuus, kuumotus ja punoitus rinnassa. Usein aristavassa kohdassa on tunnettavissa selkeä pahkura. Jos näiden oireiden lisäksi nousee kuume tai olo menee kehnoksi, puhutaan rintatulehduksesta. 

Tulehduskohta on kipeä ja kuumottava. Yleensä rintatulehdukseen liittyy kuume ja yleisoireita, kuten palelua ja väsymystä. Rintatulehdus vaatii hyvää hoitoa ja lepoa, usein antibioottikuurin.

Lähde: Imetyksen tuki ry.

– Minulla on ollut rintatulehdus neljä kertaa yhdeksän kuukauden ikäisen poikani kanssa. Olen kokeillut kaikkea – lämpöpusseja, hierontaa, pumppausta, kuumia suihkuja – kaikkea, Danielle kertoi Kidspot-sivustolle.

Kun mikään ei auttanut, Danielle otti avuksi vibraattorin.

– Vibraattorin käyttö ei sattunut – se oli vähiten kivuliain keino kaikista, mitä olin aiemmin kokeillut.

Danielle yrittää parhaillaan vierottaa poikaansa rinnasta, joten hänen maitotiehyensä menivät tukkoon. Ne olivat tukossa noin päivän verran, kunnes Danielle käytti vibraattoria 10 minuutin ajan. Äiti on jatkanut maidosta turpoavien rintojen hieromista vibraattorilla, eikä hänellä ole ollut enää rintatulehduksia.

Danielle myöntää, ettei uskonut kikan toimivan, mutta ajatteli, ettei sen kokeilemisesta haittaakaan olisi. Nyt hän toivoo, että olisi tiennyt kikasta jo esikoisensa aikana, sillä hän kärsi rintatulehduksesta silloinkin.

Äiti on jakanut niksiä muillekin ja saanut sekalaisen vastaanoton. Jotkut ovat hänen mukaansa yllättyneet, toiset eivät lainkaan.

Lähde: Kidspot

***

3:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja