Epäsiisti keittiö? Testaa kätevät pikaniksit

Joskus arkiaskareet tuntuvat ylivoimaisilta, mutta sotkuisessa kodissa ei kukaan viihdy. Lue, mitkä pikaniksit auttavat keittiön siivouksessa!

Jos kodin arkiaskareet jäävät hoitamatta, on tekemistä loppujen lopuksi niin paljon, että niiden hoitamiseen vaaditaan selkärankaa ja jaksamista. Esimerkiksi likainen mikro tai keittiön lavuaarissa lojuva rasvainen kattila voivat tuntua liian vaikeilta projekteilta kaiken muun ohella, mutta toisaalta ne tekevät keittiöstä epäsiistimmän näköisen ja niiden näkeminen ahdistaa.

Kokeile näitä pikaniksejä, joiden avulla saat ainakin keittiön pikkuhommat hoitumaan nopeasti ja helposti. Kohta kelpaa taas laittaa ruokaa!

1. Puhdista mikro sitruunoiden avulla

Laita 2,5 desilitraa vettä ja viisi sitruunaviipaletta mikronkestävään kulhoon ja kulho mikroon kuumimmalle teholle 3–5 minuutiksi. Ota kulho varovasti pois mikrosta ja pyyhi mikron sisäpuoli lämpimällä, kostealla sienellä.

2. Irrota ruoste alumiinifolion avulla

Irrottaaksesi ruosteen revi pieni pala alumiinifoliota. Purista folio palloksi ja kasta veteen. Jynssää foliopallolla ruoste tiehensä!

3. Puhdista rasvainen pannu tai kattila etikalla ja ruokasoodalla

Täytä rasvainen kattila vedellä, lisää 2,5 desilitraa etikkaa ja anna kiehua hiljalleen 20 minuutin ajan. Ota sitten kattila pois liedeltä. Laita samantien kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa kattilaan. Kaada vesi lavuaariin ja jynssää rasva pois.

4. Puhdista tehosekoitin saippuavedellä

Ennen kuin smoothien jämät kovettuvat tehosekoittimeesi, täytä se puoleen väliin lämpimällä vedellä ja lisää muutama pisara tiskiainetta. Laita kansi ja tehosekoitin päälle niin pitkäksi aikaa, että se on puhdas. Huuhtele puhtaalla vedellä. 

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat