Mainos

Epäilyttäviä paketteja konsulaatteihin tehtaillut australialaismies voi saada 10 vuotta vankeutta – lähetysten sisältö yhä poliisille tuntematon

Mies pidätettiin Australiassa epäiltynä arveluttavien pakettien lähettämisestä konsulaatteihin ja suulähetystöihin Canberrassa, Melbournessa ja Sydneyssä, kertoo BBC.

Poliisi pidätti 48-vuotiaan miehen kotonaan Sheppartonissa Melbournen pohjoispuolella. Miestä syytetään vaarallisen materiaalin lähettämisestä postitse. Syytöksestä voi saada 10 vuotta vankeutta.

Joihinkin paketteihin oli merkitty niiden sisältävän asbestia, mutta pakettien sisältä on vielä tuntematon. Paketeista ei ollut vaaraa henkilökunnalle.

38 pakettia konsulaatteihin

Pidätetty mies lähetti yhteensä 38 pakettia, kerrotaan Australian poliisista.

Australian mediat raportoivat, että Britannian, USA:n, Sveitsin, Pakistanin, Intian, Kreikan, Etelä-Korean, Uuden-Seelannin, Italian, Espanjan ja Ranskan konsulaatteihin lähetettiin ylimääräistä henkilökuntaa hätätapauksia varten.

Poliisi uskoo pakettien sisällön olevan peräisin miehen kotoa.

Poliisi on saanut haltuunsa 29 pakettia. Jäljellä olevat paketit eivät ole uhkaavia suurelle yleisölle.

Ensimmäiset paketit löydettiin alkuviikosta, jonka jälkeen poliisi varoitti kaikkia suurlähetystöjä epäilyttävistä paketeista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja