Epäilty rattijuoppo ei luovuttanut: Mies pakeni poliisia kaahaten, juosten ja soutaen

Vuonna 1986 syntynyt mies joi alkoholia vielä pakomatkansa viimeisellä etapilla soutuveneessä.

Lauantaina iltapäivällä Lounais-Suomen poliisilaitos sai ilmoituksen epäillystä rattijuoposta Maskussa, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Turusta.

Ilmoitettu ajoneuvo ajoi pian poliisia vastaan, ja poliisipartio lähti sen perään pyrkien samalla valo- ja äänimerkein pysäyttämään auton. Rattijuoppoepäilty ei kuitenkaan suostunut pysähtymään, vaan lähti kaahaamaan poliisia pakoon.

Koska auto ajoi hurjaa ylinopeutta, poliisipartio menetti hetkeksi näköyhteyden siihen, mutta tavoitti sen hetken päästä Teersalon rannasta pysäköintialueelta. Poliisi yritti jälleen pysäyttää auton, mutta se lähti kaahaamaan takaisin tulosuuntaan.

Velkuantien ja Pohjanpääntien risteyksessä poliisi käytti ajoneuvon pysäytykseen piikkimattoa, ja hetken tyhjin renkain matkaa jatkettuaan auto pysähtyi keskelle tietä. Kuljettaja ei kuitenkaan luovuttanut pakoyrityksestään.

Hän juoksi rantaan, otti rannasta soutuveneen ja souti merelle sadan metrin päähän rannasta. Mieheen saatiin keskusteluyhteys rannalta käsin ja neuvottelun jälkeen hän suostui soutamaan takaisin.

Vuonna 1986 syntynyt mies otettiin vihdoin kiinni. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja niskoittelusta poliisia vastaan. Poliisi epäilee miehen nauttineen alkoholia vielä soutuveneessäkin, joten hänen verensä alkoholipitoisuuden lopullinen lukema selviää vasta verikokeiden tulosten valmistuttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja