Epäiletkö autohuollon rahastavan tyhjästä? Älä ryhdy salapoliisiksi – houkutteleva kikka on laiton

Helsinkiläismies osti vanhalle Volvolleen mainospaikan Putouksen finaalin tauolta 0:15

Kerroimme viime viikolla kanadalaisesta merkkihuollosta, joka jäi kiinni vähintäänkin kyseenalaisesta toiminnasta.

Arvokkaan Mercedes-Benzinsä paikalliseen merkkihuoltoon vienyt kanadalaismies unohti autonsa kojelautakameran päälle korjaamokäynnin ajaksi.

Useita satoja euroja maksanut huolto sisälsi laskun mukaan 1,5 tuntia työtä, vaikka kameraan tallentuneelta videolta on nähtävissä, ettei auto ollut työn alla kuin kymmenisen minuuttia –  minkä jälkeen työntekijät lähtivät sillä jäätelöostoksille.

Ei kannata kokeilla Suomessa

Suomessa kojelautakameraa ei kannata tarkoituksellisesti jättää kuvaamaan huoltotoimenpiteitä, sillä se on laitonta. Laki yksityisyyden suojasta työelämässä nimittäin kieltää yksittäisen työpisteen tai työnteon kuvaamisen.

Muun muassa Autokeskus Oy toteaa suoraan huolto-ohjeistuksessaan, että huollettavaksi tai korjattavaksi jätettävässä autossa oleva liikennekamera on suljettava ennen auton jättämistä korjaamolle. He ilmoittavat myös, että kuvausmoodiin jätetty kamera suljetaan ennen kuin auto otetaan korjaamohalliin, ja varaa oikeuden tarkastaa ja tarvittaessa poistaa kameran materiaali, mikäli sille on tallentunut huoltotoimenpiteitä.

Lue myös:

    Uusimmat