Mainos

Enzo Ferrarin kuolemasta 30 vuotta – "Hän ei ole koskaan todella lähtenyt"

7:03

Ferrarin perustajan, italialaisen Enzo Ferrarin kuolemasta on tänään tiistaina kulunut tasan 30 vuotta.

MAINOS

F1-kausi vain C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Autourheiluhistorian legendaarisimpiin henkilöihin laskettu Enzo Ferrari syntyi Modenassa 18.2.1898 ja kuoli 90-vuotiaana 14.8.1988. Scuderia Ferrari -tallin hän löi tulille vuonna 1929 kokeiltuaan aiemmin siipiä omalla ajourallaan – lähinnä kotimaisissa kisoissa.

Alkuun talli ajatti Alfa Romeon autoja, mutta Alfan autojen kilpailukyky ei vakuuttanut ja yhteistyö päättyi vuonna 1939. Enzo Ferrari alkoi rakentaa sittemmin osia lentokoneiden moottoreihin, mutta toisen maailmansodan jälkeen hän alkoi kyhätä myös omia kilpa-autoja.

Ensimmäiseen Grand Prix -kilpailuunsa Ferrarin auto osallistui vuonna 1947, ja "korskuva ori" oli mukana vuonna 1950 käynnistyneessä formula ykkösten MM-sarjassa heti toisesta osakilpailusta lähtien.

Ensimmäisen F1-voiton Ferrarille ajoi Jose Froilan Gonzalez Ison-Britannian GP:ssä 1951. Kaudella 1952 Ferrari hallitsi jo MM-sarjaa täydellisesti ja voitti kaikki Grand Prix -kisat.

Ferrari ryhtyi rakentamaan myös katuautoja, mutta Ferrari on tunnettu aina ensisijaisesti F1-tallina: marssijärjestys on mennyt niin, että Ferrarin katuautojen myynti on palvellut kilpa-autoilua. Ferrari on ainoa talli, joka on ollut mukana jokaisella F1-kaudella.

Enzo Ferrari vaikutti loppuun saakka perustamansa yhtiön ja autourheilutallin toimintaan. Ferrarista sanottiin, ettei hän koskaan pitänyt lomia, vaan työskenteli uutterasti yhtiönsä eteen. Hänellä kerrotaan myös olleen vilpitön sekä rehti suhde työntekijöihinsä. 

– Enzo Ferrari on ollut Ferrarilta fyysisesti poissa 30 vuotta, mutta hän ei ole koskaan todella lähtenyt, koska ihmiset, jotka työskentelivät hänen kanssaan, ovat välittäneet kollegoilleen intohimoa ja kunnioitusta työtä kohtaan, jonka hän näki lähes kutsumuksena, Ferrarin kotisivuilla luonnehditaan.

Ferraria pidetään formula ykkösten maagisimpana tallina, ja sen brändiarvo on huima. Enzo Ferrarin luomus elää ja voi hyvin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja