Entisen työntekijän hurja paljastus: Teslan tehtaasta käsin oli salakuljetettu huumeita

Teslan työntekijän epäillään salakuljettaneen huumeita Nevadassa sijaitsevasta Gigafactory -tehtaasta käsin. Entinen turvamies on nyt valittanut Teslasta arvopaperimarkkinoita valvovalle virastolle ja väittää autovalmistajan pimittäneen tietoja epäilyistä.

Pääkuvan video

Tältä näyttää Teslan tehtaalla – näin valmistuu Model S

Entinen Teslan työntekijä Karl Hansen on tehnyt Yhdysvalloissa virallisen ilmoituksen Teslasta, väittäen autovalmistajan pimittäneen osakkeenomistajilta tietoa viranomaisten paljastamasta huumeiden salakuljetukseen osallistuneesta työntekijästä.

Erästä työntekijää Teslan Nevadan Gigafactory -tehtaalla epäillään toimittaneen huomattavia määriä kokaiinia ja mahdollisesti myös metamfetamiinia.

Hansen oli töissä Teslan sisäisen turvallisuuden yksikössä ja teki virallisen valituksen Teslasta Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle elimelle, SEC:lle.

– Toivon Teslan toimintatapojen valottamisen johtavan asianmukaisiin toimiin yhtiötä ja sen johtoa vastaan valtion toimesta, Hansen sanoo lausunnossaan.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kieltää väitteet huumetoimituksista yhtiön tiloissa.

– Turvatoimemme eivät ole parhaasta päästä, mutta olen melko varma siitä, että emme ole osa huumekartellin toimintaa, Musk kertoo.

Yhdysvaltain huumepoliisi DEA ei ole kommentoinut vielä asiaa medialle, eikä myöskään Securities and Exchange comission -virasto.

Hansenin tekemän valituksen tiivistelmä julkistettiin elokuun alussa hänen asianajajansa Stuart Meissnerin toimesta. Yksi valituksen hurjimpia väitteitä oli, että Tesla olisi tietoisesti jättänyt julkaisematta huumepoliisin toimittamia tietoja ja todisteita epäillystä huumeiden salakuljettajasta Gigafactory -tehtaalla.

Meissnerin mukaan huumepoliisi oli saanut nimettömän vihjeen tehtaan työntekijästä, jonka kerrottiin välittäneen huomattavia määriä kokaiinia meksikolaisen Sonoran huumekartellin puolesta.


Lähde: Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja