Mainos

Entisen diktaattorin perillisillä valtava omaisuus: Lastenlapset omistavat 102 miljoonaa euroa ja 258 kiinteistöä

Espanjan entisen diktaattorin Francisco Francon lapsenlapsilla on miljoonien omaisuus, El Pais kirjoittaa.

Francisco Francon seitsemällä lapsenlapsella on omistajuuksia seitsemässä eri yrityksessä. Niihin kuuluu muun muassa sijoitusyhtiö, logistiikkayritys ja kiinteistönvälitysyritys.

Yritysomistajuudet ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu kaikesta siitä, mitä entisen diktaattorin perilliset omistavat.

Francisco Franco toimi Espanjan diktaattorina vuodesta 1939 aina kuolemaansa saakka vuoteen 1975. Hänen valtakauttaan sävyttivät ihmisoikeusrikkomukset ja kymmenettuhannet teloitukset.

Pitkän valtakautensa aikana hän onnistui haalimaan itselleen miljoonaomaisuuden, josta hyötyvät nyt hänen lapsenlapsensa.

Francolla itsellään oli vain yksi lapsi, Carmen Franco. Hän menehtyi vuonna 2017.

El Paisin mukaan lapsenlapsien omaisuus on yhteensä 102 miljoonaa euroa. Heidän omistuksessaan on 258 kiinteistöä. Niihin lukeutuvat muun muassa palatsi, 195 autotallipaikkaa, 29 kartanoa, viisi kaupallista kiinteistöä ja kolme maatilaa.

Suurin omaisuus perillisistä on Francisco de Asís Franco Martínez-Bordiúlla , jonka netto-omaisuus on 44,7 miljoonaa euroa. Hänen omaisuuteensa lukeutuu muun muassa 18 asuntoa, joista yksi on 349 neliömetrin kokoinen talo Serrano Streetillä. Hänen omistukseensa kuuluu myös lähes 1 200 neliömetrin kokoinen varastorakennus Madrisissa.

Suurin osa hänen omaisuudestaan on kiinni pysäköintipaikoissa. Hän omistaa 193 pysäköintipaikkaa Madridin keskustasta kolmen eri yrityksensä kautta.

Franco on puhuttanut Espanjassa viime aikoina, sillä maan hallitus päätti siirtää edesmenneen diktaattorin jäänteet Kaatuneiden laakson mausoleumista perhehautaan Madridin pohjoispuolelle. Francon perilliset vastustivat siirtoa, mutta oikeus hylkäsi heidän valituksensa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja