Entiseltä NHL-kovanaamalta rajuja väitteitä hirvittävän sikailun kohteeksi joutuneesta pelaajasta – "En kunnioita häntä yhtään"

NHL:ää seuraava maailma järkyttyi maaliskuussa 2004, kun Vancouver Canucksin Todd Bertuzzi hyökkäsi silmittömästi Colorado Avalanchen Steve Mooren kimppuun kaukalossa. Moore sai tapahtuneen vuoksi pahan aivotärähdyksen, ja häneltä murtui kolme selkänikamaa. Hän ei enää koskaan palannut NHL-jäille.

Bertuzzin raju kaukalopahoinpitely oli seurausta Coloradon ja Vancouverin aiemmasta kohtaamisesta, jossa Moore taklasi Vancouverin Markus Näslundia kyynärpäällä päähän. 

Vancouverissa tuolloin pelannut entinen NHL-kovanaama Brad May on nyt ladannut suoraa tekstiä Mooresta. May kommentoi aihetta Cam & Strick Podcastissa.

– Pahin mahdollinen tapahtui. Pelaaja loukkaantui, pelaaja haastettiin oikeuteen, pelaaja laitettiin pelikieltoon vuodeksi. Tapaus meni siviilioikeuteen. Sen selvittäminen vei 10 vuotta. Minutkin haastettiin samassa oikeuteen, kun heitin ilmaan omia näkemyksiäni asiasta. Brian Burke (GM), valmentajamme Marc Crawford, joukkue ja Brad May. Meidät kaikki haastettiin oikeuteen, avautui May.

– Minulla ei ole yhtään kunnioitusta Steve Moorea kohtaan. Ei yhtään. Hänellä on kaikki kunnossa, mikä on hyvä juttu. Olen myötätuntoinen, mutta hän ei eroa mitenkään ihmisistä, jotka tekevät vakuutuspetoksia. Tämä kaveri päätti olla pelaamatta, vaikka hän olisi 100-prosenttisella varmuudella pystynyt siihen. Hän valitsi oman polkunsa ja päätti saada Todd Bertuzzin nalkkiin. Hän (Moore) voitti (oikeudessa). Hyvä juttu hänelle, mutta en kunnioita häntä yhtään, jatkoi May. 

Oikeustaisto saatiin lopulta päätökseen vuonna 2014. Osapuolet pääsivät tuolloin yhteisymmärrykseen korvauksista, joiden määrää ei kerrottu julkisuuteen. 

Alla Mayn avautuminen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja