Entiseltä ampumahiihtäjältä karu paljastus huippuvalmentajan metodeista – "Mitä! Oletko kuollut?"

Entinen ampumahiihtäjä ja nykyinen Ruotsin ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Sofia Domeij kertoi Expressenin haastattelussa ensikohtaamisestaan huippuvalmentaja Wolfgang Pichlerin kanssa.

44-vuotias Domeij päätti uransa vuonna 2011. 16 vuoden aikajaksolle mahtui muun muassa olympia- ja MM-edustuksia. Ensikohtaaminen saksalaisvalmentaja Pichlerin kanssa on jäänyt erityisesti mieleen. Pichler valmensi Ruotsin maajoukkuetta, josta lukuiset urheilijat ylsivät olympia- sekä MM-mitaleille.

Pichler tunnettiin kovista metodeistaan ja Domeij sai myös osansa joukkueen ollessa leirillä saksalaisluotsin kotikaupungissa Ruhpoldingissa. Maajoukkue oli pyöräillyt kuusi ja puoli tuntia, minkä jälkeen he siirtyivät ampumapenkalle. Jokaisesta ohilaukauksesta olisi edessä tunnin verran lisää pyöräilyä.

Domeij oli urakasta aivan loppu ja päätti soittaa Pichlerille. Hän selitti, että ei jaksanut enää. Saksalaisluotsi ei sulattanut selitystä vaan jyrähti ruotsalaiselle.

– Mitä! Oletko kuollut? Pichler huusi puhelimeen.

Domeij kertoi saksalaisluotsille, että ei ole kuollut. Pichler vastasi tähän sanomalla, että sitten sinä pyöräilet.

Raskaasta ensimmäisestä kokemuksesta huolimatta, ovat Domeijn ja Pichlerin välit nykyään hyvät. Domeij on toiminut Ruotsin ampumahiihtoliiton puheenjohtajana kolmen vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat