Mainos

Entinen yliopistopomo tyrmää nykysysteemin: Suomeen viisi yliopistoa!

3:08

Isänmaallisuus ei paljon paina, kun säästökurimus vie parhaat tutkijat maastamme, sanoo MTV:n Seitsemän uutisissa vieraillut Helsingin yliopiston emeritus-rehtori Kari Raivio.

Raivio on huolissaan suomalaisen tutkimuksen laadusta ja opetuksen muuttumisesta massaopetukseksi. 

– Irtisanomisten ja maastamuuton myötä opettajat vähenevät ja tutkimusryhmät suurenevat. Mutta eiväthän opiskelijat vähene mihinkään. Tulee massaopetusta, läksyttää Raivio.

– Suomalaisen tutkimuksen laatu on muutenkin hiukan piiputtanut viime vuosina. Kiinasta valmistuu kahdeksan miljoonaa maisteria vuodessa, on siinä suomalaiselle tutkimukselle haastetta. Meidät jyrätään, jos tieteen taso laskee entisestään.

Vähemmän yliopistoja!

Mutta Raivion mukaan yliopistojen pitää katsoa myös peiliin. Kysymykseen, onko Suomessa liikaa yliopistoja, hän vastaa suoraan: Kyllä! Tutkimusta on hajautettu liikaa pieniin yksiköihin.

– Tehottomuutta on, mutta ei se johdu tuhlailusta, vaan hajauttamisesta. Entäs jos meillä olisi viisi yliopistoa, jotka saisivat sitten perustaa sivukonttoreita tutkimuksen tarpeen mukaan ympäri Suomea, jos rahat riittävät, entinen yliopistopomo ehdottaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.