Mainos

Entinen valtionvarainministeri arvosteli Bushia

Yhdysvaltain entisen valtiovarainministerin Paul O'Neillin mukaan presidentti George W. Bush tähtäsi virkakautensa alusta lähtien Irakin johtajan Saddam Husseinin kukistamiseen ja etsi tähän mahdollisuuksia.

-Aivan alusta lähtien vakaumuksena oli, että Saddam Hussein on paha ihminen ja hänen täytyy lähteä, O'Neill sanoo CBS-televisiokanavalle. Haastattelu lähetetään huomenna. Bush erotti O'Neillin joulukuussa 2002, kun tämä oli arvostellut julkisesti presidentin kaavailemien veroleikkausten tarpeellisuutta.

CBS:n haastattelussa käsiteltiin Ron Suskindin tulevaa kirjaa "The Price of Loyalty" (uskollisuuden hinta), jonka päälähde O'Neill on ollut. CBS:n mukaan O'Neill ja muut Valkoisen talon sisäpiiriläiset ovat antaneet Suskindille asiakirjoja, joiden mukaan Bushin hallinto tutki alkuvuodesta 2001 sotilaallisia vaihtoehtoja Saddam Husseinin syrjäyttämiseksi.

Bush perusteli sotaa Irakin joukkotuhoaseiden muodostamalla uhalla, josta oli tehtävä loppu etenkin syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen. Joukkotuhoaseita ei ole kuitenkaan löytynyt. O'Neill arvosteli haastattelussa Bushia kuvaten häntä sokeaksi mieheksi kuurojen joukossa hallituksen kokouksissa.

-Yritin keskustella hänen kanssaan useista asioista, mutta yllätyin, kun hän vain kuunteli, O'Neill kertoo.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.