Entinen Valioliiga-pelaaja sai kutsun Venäjän armeijaan

Vladimir Putin aloitti Ukrainan sodan myötä Venäjällä liikekannallepanon reilu viikko sitten. Nyt myös entinen huippujalkapalloilija Dinijar Biljaletdinov on saanut kutsun rintamalle.

Eri lähteiden mukaan Venäjän liikekannallepano koskisi 300 000 henkilöä, mutta Ukrainassa on varoiteltu, että se voi koskea jopa miljoonaa ihmistä. Myös urheilijoita on kutsuttu mukaan. Evertonissa Valioliigaa kolme kautta ja EM-välierissä 2008 pelannut Biljaletdinov on saanut kutsun rintamalle.

– Dinijar on saanut kutsun. Se on vaikea puhua tunteista, hän ei ole koskaan ollut armeijassa, mutta hän oli urheilujoukoissa 19 vuotta sitten, Biljaletdinovin isä Rinat sanoi R-Sportin mukaan.

– Laki sanoo, että miehiä aina 35 ikävuoteen asti kutsutaan ja hän on 37-vuotias. Siinä on pieni epäjohdonmukaisuus, Biljaletdinov totesi.

Venäjän olympiakomitean puheenjohtaja Stanislav Pozdnjakov on aiemmin todennut, että venäläisten urheilijoiden tulee tuntea ylpeyttä, kun he taistelevat Venäjän joukoissa.

Biljaletdinov edusti urallaan muun muassa Evertonia, Moskovan Lokomotivia, Moskovan Spartakia ja Rubin Kazania. Hän pelasi Venäjän maajoukkueessa 46 ottelua ja viimeisteli kuusi maalia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja