Venäjän kapteeni ei suostu pelaamaan maajoukkueessa

Presidentti Zelenskyi kehotti Venäjää antautumaan ja lähetti suoran viestin vihollissotilaille:"Miksi teidän täytyisi kuolla?" 2:03
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kehotti Venäjää antautumaan.

Venäjän miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Artjom Dzjuba on kieltäytynyt maajoukkuekutsusta. Taustalla on Venäjän Ukrainaan kohdistamat sotatoimet. Dzjuballa on ukrainalainen isä.

33-vuotias Dzjuba oli aiemmin saanut kritiikkiä Evertonin Vitali Mykolenkolta, koska hän ei ollut ottanut kantaa sotatilanteeseen. Nyt Venäjän jalkapalloliitto kertoi, että lähes kaksimetrinen jätti on kieltäytynyt maajoukkuekutsusta.

Maajoukkueen päävalmentaja Valeri Karpin oli keskustellut sunnuntaina Dzjuban kanssa. Hän oli pettynyt siihen, ettei Dzjuba aio pelata.

– Tulimme siihen lopputulokseen, että pidämme yhteyttä ja seuraamme hänen suorituksiaan Zenitissä, Karpin sanoi Fotbollskanalenin mukaan.

Venäjä on suljettu toistaiseksi ulos kaikesta kansainvälisestä jalkapalloilusta. Maa on kuitenkin tehnyt valituksen urheilun tuomioistuimeen CAS:iin ja päätöstä odotetaan myöhemmin tällä viikolla.

Dzjuba on pelannut urallaan 55 maaottelua Venäjän paidassa ja hän jakaa kaikkien aikojen maalintekijätilaston ykköstilaa Aleksander Kerzhakovin kanssa 30:llä osumalla.

Lue myös:

    Uusimmat