Entinen tv-kasvo Irene Usvasalo paljastaa kuuluttajan uransa erikoisimmat hetket: "Minulla ei ollut aavistustakaan siitä, mitä olisi pitänyt sanoa"

Tätä on luvassa Pöllötöllö-ohjelmassa – katso esimakua!

30 vuotta sitten tv-kuuluttajana toiminut Irene Usvasalo muistetaan erityisesti neuleistaan.

80- ja 90-luvuilla tv-kasvona toiminut Irene Usvasalo tekee paluun kuuluttajan tehtäviin MTV:n uutuusohjelmassa Pöllötöllö. Ohjelman kunniaksi ex-kuuluttaja muistelee urallaan kokemia tempauksia. 

Erityisesti tv-kuuluttajan vaatetus keräsi kommentointia. Neulontaa tuolloin aktiivisesti harrastanut Usvasalo nähtiinkin usein lähetyksissä hänen itsensä tekemä neule päällään. 

– Teimme kaikki tv-lähetykset suorina, ja illat olivat sen myötä pitkiä. Niimpä väliaikoina tuli neulottua runsaasti, jonka jälkeen olikin luonnollista vetäistä uusi neule samantien päälle. Neuleitani kehuttiin paljon siihen aikaan, Usvasalo muistelee.

Kehujen lisäksi Usvasalo muistelee saaneensa myös fanilahjoja.

– Joku fani oli kaivanut osoitteeni ja lähettänyt minulle kukkalähetyksen kotiin. Joskus töihin tuli myös fanikirjeitä ja postikortteja.

Eräs kohtaaminen junassa on jäänyt hänelle mieleen.

– Yhdeltä fanilta sain kerran yllättävän lahjan. Istuin junassa ja hän tuli antamaan minulle todella kivat korvakorut, Usvasalo nauraa.

Kömmähdyksistä on selvitty

Livelähetyksissä sattuu ja tapahtuu, ja kömmähdyksiltä ei voida aina välttyä. Usvasalon mieleen on jäänyt erityisesti eräänä vappupäivänä sattunut unohdus.

– Olin kuuluttamassa  Uuno Turhapuron muisti palailee pätkittäin -elokuvaa, kun minulle iski totaalinen black out. Minulla ei ollut aavistustakaan siitä mitä olin sanonut tai mitä minun olisi pitänyt sanoa, Usvasalo muistelee.

– Jäin tuijottamaan kameraa hetkeksi ja minua alkoi nolottaa hirveästi. Nopeasti katsoin sitten muistipaperiani miettien kohtaa, mihin olin jäänyt.

Kuulutus saatiin kuitenkin kunnialla hoidettua loppuun asti. Tuolloin tv-kuuluttaja kuitenkin piti kömmähdystään ylitsepääsemättömän pahana.

– Olen totaalisesti pilkunviilaaja ja täydellisyyden tavoitteilija, joten tuntuu kuin olisin nolannut itseni koko Suomen kansan edessä. Se oli ihan hirveä juttu siihen aikaan.

– Olen tapauksesta kuitenkin selvinnyt, enkä onneksi traumatisoitunutkaan. Muistan sen kuitenkin edelleen, hän nauraa.

Pöllötöllö alkaa mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla 25.4. klo 20. Seuraava jakso katsottavissa ennakkoon mtv-palvelussa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja