Entinen mestarijalkapalloilija kertoi homoseksuaalista joukkuekaveristaan – "Oli kiistaa"

Homoseksuaalisuus on urheilumaailmassa edelleen tabu, josta harvoin puhutaan. Uruguayn entinen maajoukkuejalkapalloilija Diego Lugano, 39, on nyt kertonut pelanneensa urallaan homoseksuaalin joukkuekaverin kanssa.

– Alussa oli kiistaa, mutta se riippuu paljon käytöksestä, oletko aikaansaava, hyvä ihminen, teetkö työsi etkä satuta ketään – silloin sillä ei ole väliä, Lugano sanoi tapauksesta Infobae-lehdelle.

Lugano ei tarkentanut kenestä tai minkä joukkueen pelaajasta oli kyse. Hän kuitenkin teki selväksi haluavansa, että kaikki elävät onnellista elämää parhaaksi katsomallaan tavalla. Hän suhtautuu homoseksuaalisuuteen luonnollisena asiana.

– Sinun täytyy olla aikaansaava työssäsi, ja se siitä. Jalkapallo on teoreettisesti maskuliininen ympäristö, mutta uskon, että meillä kaikilla on jaettuja kokemuksia jonkun homoseksuaalin pelaajan kanssa. Jos hän sopeutuu käytöksellään pukuhuoneeseen, kuten kuka muu tahansa, mikä on ongelma?

Lugano voitti urallaan muun muassa Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen Copa American Uruguayn paidassa vuonna 2011. Lugano juhli lisäksi seurajoukkueiden maailmanmestaruutta brasilialaisseura Sao Paulossa vuonna 2005, ja samana vuonna hänet palkittiin Etelä-Amerikan parhaana puolustajana.

Lue myös:

    Uusimmat