Entinen McLaren-pomo Ron Dennis otti kunniaa Lewis Hamiltonin menestystarinasta – "En usko sen olleen hänen isälleen epämukava asia"

1:44
Lewis Hamiltonin tie kuusinkertaiseksi maailmanmestariksi.

Entinen McLarenin tallipäällikkö Ron Dennis, 72, sanoo, että Lewis Hamiltonin sitoutuminen ja ”tarve uhrata” ovat peruja ohjauksesta, jota Dennis tarjoili kuusinkertaiselle maailmanmestarille tämän uran alkuvaiheessa.

Vuodesta 2016 julkisuutta pääosin vältelleeltä Dennisiltä kysyttiin Sky Sportsin haastattelussa Hamiltonista, jonka Dennis löysi brittikuljettajan ollessa vasta 13-vuotias lahjakkuus.

Kun Hamilton voitti kuudennen maailmanmestaruutensa viime marraskuussa Austinissa, hän paljasti saaneensa onnittelutekstiviestin Dennisiltä ja kiitti samassa yhteydessä vuosia aikaisemmin saamastaan tuesta.

– Sain viestin Ronilta, ja halusin vain lähettää rakkautta ja kiitoksen, että hän löysi minut ja uskoi, kun olin kymmenenvuotias. Jos Ron ei olisi huomannut minua alussa, tuskin edes olisin täällä, Hamilton sanoi F1i-sivuston mukaan.

Kun Dennisiltä kysyttiin tekstiviestistä, hän avasi osuuttaan brittitähden menestykseen.

– Lewis on kypsynyt vuosien aikana, se on väistämätöntä ja tapahtuu iän myötä, mutta pidän hänestä siinä, ettei hän unohda. Suhteemme muistutti hyvin paljon korvaavan isän ja pojan suhdetta, enkä usko sen koskaan olleen hänen isälleen (Anthony Hamilton) epämukava asia. Se oli hyvää aikaa kasvaa, Dennis sanoi.

– En ole aina samaa mieltä joistakin hänen sanomisistaan tai tekemisistään, mutta tiedän yhden asian: hän ei koskaan, milloinkaan jättäisi arvostamatta apua, jota hän sai tietyiltä ihmisiltä – isältään, minulta ja kaikilta ihmisiltä McLarenilla. Hän on näyttänyt maailmalle edustavansa mahtavasti asiantuntemusta, sitoutumista ja tarvetta uhrata. Se on eräänlainen opastukseni ja tukeni perintö hänelle uran varhaisimmista vaiheista, Dennis näki.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja