Kimi Räikkösen lähimmät työtoverit kuvailevat F1-mestarin ainutlaatuisuutta: "Mitä suurin sydän, joka tuo kyyneleet kenen tahansa silmiin"

Läpi Kimi Räikkösen F1-uran mukana kulkenut kuntovalmentaja Mark Arnall ei olisi voinut kuvitella nuoresta formulasankarista, millaiseksi perheenisäksi ja kuinka sitoutuneeksi tekijäksi tämä vielä kasvaisi vanhetessaan.

Arnall hyppäsi Räikkösen kelkkaan heti Mika Häkkisen vetäydyttyä sarjasta vuoden 2001 jälkeen. Sen jälkeen Arnall on ollut mukana niin McLarenin, Ferrarin, Lotuksen kuin Alfa Romeonkin tiimeissä.

Alfa Romeo pyysi lauantaina 41 vuotta täyttävän Räikkösen läheisimpiä työtovereita ja ystäviä kuvailemaan suomalaiskuskia, kun tälle tuli viime viikonloppuna täyteen 323 ajettua F1-osakilpailua – lajin uusi ennätys.

Arnall on nähnyt Räikkösestä niin tiukan kilpakuskin kuin yksityishenkilönkin puolet, jotka poikkeavat hyvin paljon toisistaan.

– Hän on ultrakilpailuhenkinen ja hänellä on palo voittaa (mutta reilulla tavalla). Hänellä on myös mitä suurin sydän, jonka olen nähnyt tulevan niin monta kertaa esiin tavalla, joka tuo kyyneleet kenen tahansa silmiin, Arnall kuvailee.

Hän ei ikinä olisi voinut kuvitella uran jatkuvan näin pitkään, mutta moni muukin asia on aivan toisella lailla kuin joskus näytti.

– En voinut myöskään kuvitella, että se peloton nuori sekopää, jonka kanssa aloitin työt, saisi koskaan lapsia ja asettuisi aloilleen, mutta hänen näkemisensä isänä on jotain uskomatonta.

Räikkönen on luotettava, avoin ja jääräpäinen perheenisä

Räikkösen rehellisyys ja täydellinen nollatoleranssi tarpeettomalle höpinälle ovat tunnettuja piirteitä vuoden 2007 mestarikuskissa. Arnall on myös ollut läsnä niin hyvinä kuin huonoina aikoina.

– Olen kokenut molemmat ääripäät Kimin kanssa. Vain käymällä läpi syvimmät alamäet, voit todella arvostaa sitä, mitä tarkoittaa saavuttaa suurimmat kohokohdat, Arnall toteaa.

– Kimin luonteessa on vahva kyky olla aika poikkeuksellisen hyvä käsittelemään alamäkiä ja menemään eteenpäin. Hän on myös aika hyvä juhlimaan kohokohtia, valmentaja tokaisee.

Räikkösen asiainhoitajana työskentelevä Sami Visa ollut myös Kimin matkassa pitkän taipaleen.

– Olen tuntenut Kimin vuodesta 1996, jolloin hän oli nuori, erittäin lahjakas ja päättäväinen kartingkuski. Hän ei ehkä ole enää nuorin, mutta hänellä on aina ollut intohimo ja lahjakkuus kisaamiseen, Visa sanoo.

– Olemme olleet ystäviä siitä lähtien, ja viimeiset viisi ja puoli vuotta olen myös työskennellyt hänelle enemmän tai vähemmän 24/7.

– Kimi on aina ollut luotettava, reilu, ystävällinen, avoin, vaatimaton ja suorapuheinen (vihaa paskapuhetta ja epärehellisyyttä), äkkipikainen ja toisinaan jääräpäinen perheenisä. Ystävyys ja työskentely hänen ja hänen ihanan perheensä kanssa ei ole koskaan tylsää, Visa toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja