Ensitreffit-parit saivat Maaret Kalliolta intiimin kotitehtävän – kokeile kotona!

Maaret Kallio antoi pareille kotitehtävän, jonka tarkoituksena on kasvattaa intiimiyttä suhteessaan. Tätä testiä kannattaa myös katsojien kokeilla!

Ensitreffit alttarilla -ohjelman viimeisimmässä jaksossa vasta-avioituneet parit vierailivat psykoterapeutti-seksuaaliterapeutti Maaret Kallion vastaanotolla.

Kotitehtäväksi parit saivat Maaretilta kysymyspatteriston, jonka avulla he voivat syventää suhdettaan. Tätä samaa tehtävää Maaret Kallio suosittelee myös katsojia tekemään, ihan kotioloissa.

– Kyseessä on kysymyspatteristo, jonka avulla pari etenee intiimiyden tasolla syvemmälle, asiantuntija kertoo.

– Intiimiydellä ei tarkoiteta seksuaalista, vaan oman herkkyyden ja haavoittuvuuden ja tunteiden paljastamista, hän huomauttaa.

Tehtävän tarkoituksena on, että pari etenee rauhassa ja jakaa ja pohtii kysymyksiä yhdessä ja vuorollaan.

– Jakaminen on tehtävän ydin, ei se, vastaako kysymyksiin oikein. Tarkoitus on asettua rauhallisesti omaan itseensä ja pohtia sitä, mitä nousee mieleen, Kallio ohjeistaa.

"Keskustelu kasvattaa parin välillä intiimiyttä, eli haavoittuvuutta"

Kysymykset käydään läpi yksi kerrallaan, eikä niihin kannata valmistautua etukäteen.

– Keskustelu kasvattaa parin välillä intiimiyttä, eli haavoittuvuutta. Se taas tutkimusten perusteella lisää läheisyyden ja yhteyden tunnetta parin välillä, asiantuntija toteaa.

Kallion mukaan tutkimuksista tiedetään, että suhteen alkuvaiheessa intiimiys lisääntyy, kun näytämme ja avaamme itseämme kumppanille. 

– Sen takia pitkässä suhteessa voi olla vaikea säilyttää halua, kun itsensäpaljastamisessa ja toisen näkemisessä ei enää tapahdu yhtä suuria muutoksia, tai moni ei osaa niitä tuottaa.

Ensitreffit alttarilla AVAlla tiistaisin klo 21! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja