Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa avioituneet Matti ja Pauliina kertovat, mikä on heidän suhteensa tilanne nyt

Ensitreffit-pari karkasi häämatkallaan erikoiseen paikkaan kuvauksia pakoon 1:22
Katso video: Ensitreffit-pari karkasi häämatkallaan erikoiseen paikkaan kuvauksia pakoon

Matti ja Pauliina päättivät jatkaa yhteistä taivaltaan Ensitreffit alttarilla -kauden päätyttyä. Pariskunta kertoo nyt MTV Uutisille, millaista heidän yhteiselonsa on ollut kuvausten päätyttyä ja miten he muistelevat Ensitreffit alttarilla -kokemusta.

Ensitreffit alttarilla -parien päätökset heidän avioliittojensa jatkumisesta selvisivät katsojille tiistaina 26. joulukuuta esitetyssä jaksossa.

Jaksossa Matti ja Pauliina, jotka kokivat alusta saakka suurta ihastumisen tunnetta toisiaan kohtaan kertoivat, että ihastuminen on voimistunut rakkaudeksi. Näin ollen he kertoivat jatkavansa yhteistä taivaltaan avioparina.

Ensitreffit alttarilla -kuvausten päätyttyä pari on elänyt tavallista parisuhdearkea ilman ympärillä häärivää kuvausryhmää. Matti kertoo MTV Uutisille viettäneensä syksyllä paljon aikaa Pauliinan luona Oulussa.

Parilla on välissään noin 600 kilometrin pituinen välimatka. Matti asustaa Vantaalla ja käy säännöllisesti Helsingissä töissä, kun taas Pauliina asuu Oulussa, jossa myös hänen työpaikkansa sijaitsee. Se, kuinka usein rakastavaiset näkevät toisiaan, riippuu pitkälti heidän töistään.

Teen videohaastatteluja, ja työni vaatii myös sitä, että olen läsnä paikan päällä. Olemme viime aikoina nähneet ehkä vähän vähemmän, koska minulla on ollut paljon töitä Helsingissä, politiikan toimittajana työskentelevä Matti kertoo.

Kun Matti sai ensi kerran kuulla Pauliinan asuvan Oulussa, ajatteli hän ensimmäisenä, ettei Vantaalta lennä Ouluun kuin tunnin verran. Kesällä pari reissasi paljon, ja se tuntui heistä kieltämättä raskaalta. Matti on nyttemmin matkustanut Pauliinan luo useammin kuin Pauliina Matin luo, sillä Pauliinan työ vaatii enemmän läsnäoloa. 

Monien satojen kilometrien välimatkasta huolimatta pari ei halua tässä vaiheessa ottaa ylimääräistä stressiä asumiskuvioista. Tällä hetkellä he odottavat lähitulevaisuudelta ainoastaan Ensitreffit alttarilla -kauden loppumista ja paluuta tuikitavalliseen arkeen ilman tv-ohjelman mukanaan tuomaa menoa ja meininkiä. 

Hiljaiseloa

Tv-ohjelmassa avioituneet Matti ja Pauliina joutuivat pitkään viettämään parisuhteensa osalta hiljaiseloa, ettei ohjelman lopputulos selviäisi katsojille ennen aikojaan. Oman rakkauden ja tuoreen suhteen "piilottelu" on tuntunut heistä raskaalta.

– Lähipiirissäkin on paljon ihmisiä, joille ei voinut kertoa. Jo ennen kuin ohjelma tuli telkkarista, niin jotkut ihmiset olivat ehkä vähän ihmeissään, että mihin olen kadonnut. Joku kysyikin, että oletko löytänyt jonkun naisen, kun sinua ei enää näy missään. Jouduin kiertelemään, että on ollut kiireitä, Matti kertoo.

Matti kuitenkin toteaa ajatelleensa jo syksyllä, ettei anna yhden tv-ohjelman rajoittaa elämäänsä niin paljon, ettei hän voisi esimerkiksi liikkua Pauliinan kanssa samassa paikassa. 

Pauliina kertoo etääntyneensä kesällä joistakin ystävistään, jotka eivät tienneet hänen osallistuneen Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan. Totuuden selvittyä nekin ystävät, joille Pauliina ei aluksi voinut kertoa osallistumisestaan, ovat suhtautuneet asiaan positiivisesti.

– He ovat sanoneet, että melko hullu olet, mutta mitään negatiivista ei ole tullut, Pauliina hymyilee.

Raskas kokemus, johon kannatti lähteä

Matti kuvaa Ensitreffit alttarilla -kokemusta isojen tunteiden matkaksi. Hän muistelee lämmöllä keväällä järjestettyjä casting- ja parinmuodostusvaiheita, jotka olivat täynnä erilaisia tehtäviä ja tapaamisia asiantuntijoiden kanssa. Se oli Matille kuin monen kuukauden terapia.

– Moni lähipiiristäni sanoi, että minussa tapahtui ehkä jokin muutos, kun tuli käytyä paljon vaikeitakin asioita läpi, joutui sanoittamaan omia haaveita ja unelmia, käsittelemään pelkoja ja avaamaan tunnelukkoja. Se oli tosi kiva kevät, Matti muistelee.

Kesä puolestaan on piirtynyt Matin mieleen sekä hauskana että raskaana. Toiseen ihmiseen tutustuminen kun voi olla jo itsessään raskasta, ja kuvausryhmän läsnäolo tuo soppaan vielä oman lisämausteensa.

– Mutta kaikin puolin olen sitä mieltä edelleenkin, että kannatti lähteä ohjelmaan, Matti summaa.

Myös Pauliina muistelee kesää ja Ensitreffit alttarilla -kuvauksia raskaana kokemuksena. Hän sanoo, ettei ole eläessään ollut yhtä väsynyt kuin hän kesällä oli. 

– Tein täyspäiväisesti töitä ja kun tulin töistä kotiin, niin täällä odotti ensinnäkin uusi ihminen, jonka kanssa piti alkaa rakentaa parisuhdetta, ja sitten vielä kamera ja toimittaja. Se oli äärimmäisen raskasta, mutta myös antoisaa, Pauliina kertoo.

Pauliina sanoo kesään ja ohjelman kuvauksiin sisältyneen myös paljon hauskoja hetkiä ja ihania uusia ihmisiä, joihin tutustumista hän kuvaa lottovoitoksi.

Parikin hauskaa hetkeä koettiin Matin ja Pauliinan häämatkalla, kun vasta-avioituinut pari päätti yllättäen ottaa omaa aikaa tv-kuvausten keskellä. Mitä tapahtui? Katso yllä olevalta videolta!

Ensitreffit alttarilla -päätösjakso Mitä heille kuuluu nyt?  MTV Katsomossa!

Katso myös Töllötuomareiden erikoisjakso, jossa kauden osallistujat kertovat tuoreet kuulumisensa. Töllötuomarit MTV Katsomossa tiistaisin klo 21.55!

Lue myös:

    Uusimmat