Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Tapani Alanen kertoo, voiko parisuhde toimia ilman seksiä: "Olen tottunut sanomaan..."

Ensitreffit alttarilla -ohjelman uusi asiantuntija Tapani Alanen vieraili Kesäterassi-ohjelmassa keskustelemassa parisuhteisiin ja seksiin liittyvistä teemoista.

Rakastettu Ensitreffit alttarilla -ohjelma jatkuu 30. elokuuta uuden tuotantokauden voimin.

Tulevalla kaudella kirkkoherra Kari Kanala ja ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa saavat seurakseen uuden asiantuntijan, kun seksuaaliterapeuttina ja pariterapeuttina työskentelevä Tapani Alanen hyppää mukaan ohjelmaan.

Alanen vierailee Kesäterassi-keskusteluohjelman 2. elokuuta esitetyssä jaksossa, jossa hän keskustelee ohjelman juontajina toimivien Tuija Pehkosen ja Lorenz Backmanin kanssa parisuhteisiin ja seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista.

Pehkonen kysyy Alasen mielipidettä siihen, voiko parisuhde toimia ilman seksiä.

– Me ihmiset olemme kauhean erilaisia oman seksuaalisuutemme ja seksuaali-identiteetin kanssa. Olen tottunut sanomaan, että meillä on jokaisella oma seksuaali-identiteettinen sormenjälkemme, ja se tottakai näkyy parisuhteessa myöskin, Alanen alustaa.

Alasen mukaan kumppanin kanssa on tärkeää ottaa esille, miten seksi ja seksuaalisuus näkyvät parisuhteessa. 

– Se on monille todella tärkeä ja merkittävä osa parisuhdetta, mutta sitten on niitä pareja, että se ei ehkä olekaan se ykkösjuttu. On niin valtavasti erilaisia pareja, että se seksin määrä vaihtelee, hän jatkaa.

Alanen uskoo, että oikean kumppanin löytyessä myös seksiin liittyvät asiat hioutuvat yhteen. Tärkeintä on hänen mukaansa kuulla, mitä kumppani haluaa.

– Joskushan tulee niitä tunteita, ettei vaikka itsellä olisikaan niin kauhean haluttava olo, mutta saattaa tulla tunne, että mä haluan tuottaa toiselle tyydytystä ja nautintoa. Eikös ole aika ihanaa rakkautta semmoinen, hän naurahtaa. 

Kesäterassi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla maanantaista perjantaihin klo 19.30 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.


Lue myös:

    Uusimmat