Ensitreffit alttarilla 2.0 -ohjelman asiantuntijat: "Osallistujamme ovat tulleet tähän sydän auki"

Ensitreffit alttarilla 2.0 -traileri 1:32
Tästä uudessa Ensitreffit alttarilla 2.0 -ohjelmassa on kyse!

Ensitreffit alttarilla 2.0 -ohjelman asiantuntijoina toimivat seksuaaliterapeutti Essi Vauras ja ratkaisu- ja parisuhdevalmentaja Heikki Harju.

Rakastettu Ensitreffit alttarilla -ohjelma sai uuden version, kun Ensitreffit alttarilla 2.0 -uutuusreality pyörähti marraskuun loppupuolella käyntiin MTV Katsomossa.

Uutuusreality noudattaa samaa periaatetta kuin ohjelman alkuperäinen versio. Asiantuntijoiden valitsemat parit tapaavat ensimmäisen kerran alttarilla ja elävät sen jälkeen tiiviisti yhdessä toisiinsa tutustuen.

Edeltäjästään poiketen Ensitreffit alttarilla 2.0 -ohjelmassa kaikki pariskunnat asuvat samassa talossa omissa asunnoissaan ja tapaavat toisensa säännöllisesti yhteisillallisilla. Parit pääsevät myös pohtimaan suhdettaan asiantuntijoiden vetämillä rakkauskorjaamoilla.

Ensitreffit alttarilla 2.0 -ohjelman asiantuntijoina toimivat seksuaaliterapeutti Essi Vauras ja ratkaisu- ja parisuhdevalmentaja Heikki Harju. Kaksikko kertoo MTV Uutisille ohjelman tekemisen olleen niin jännittävää ja kiinnostavaa kuin kuohuttavaa ja tunteikastakin.

– Tämä on ollut todella kiinnostava projekti kaikilla tasoilla. On ollut ilo saada tuoda [ohjelmaan] osaamisalueitamme, ja toivon mukaan saamme herätettyä katsojille keskustelunaiheita, Harju sanoo.

– Ja onhan tämä samaan aikaan ihan uskomaton koe katsoa, miten parit reagoivat tällaiseen tilanteeseen, hän jatkaa.

Paineita asiantuntijan rooli ja siihen kuuluva vastuu parien valitsemisesta ei kaksikolle tuonut. Pohdintaa aiheutti lähinnä se, lähteäkö ohjelmaan asiantuntijaksi vai ei.

– Kyllähän me elämässä kohtaamme ihmisiä aika sattumanvaraisestikin, eikä me ehkä kauheasti edes tutustuta, ennen kuin alamme rakentamaan parisuhdetta. Ajattelin, että mitä jos tämä on se reitti, miten näiden ihmisten kuuluu kohdata. Ajattelin, että okei, lähdetään katsomaan. Voi olla, että me olemme se väylä ja voimme auttaa heitä, Harju kertoo.

– Totta kai se, kun me yhdistämme nämä ihmiset, niin onhan se jännää nähdä, miten olemme onnistuneet, Vauras komppaa.

Vauras kuitenkin lisää, että he asiantuntijoina voivat miettiä vain tiettyyn pisteeseen asti sitä, miten esimerkiksi parien arvot ja tulevaisuudensuunnitelmat kohtaavat. Loppu on parien käsissä.

Asiantuntijoiden mukaan ohjelmassa tullaan näkemään kaikki mahdolliset tunteet aina liikutuksesta nauruun.

– Osallistujamme ovat tulleet tähän sydän auki ja heittäytyneet tähän tosissaan. Kun sydämensä avaa, niin tunteet tulevat, ja se on mielestäni ihanaa, miten he ovat olleet niin auki, Vauras sanoo.

– He ovat rohkeasti näyttäneet kaikki tunteensa. Tässä on tosi paljon katsojalle sellaista inhimillistä samaistumispintaa, Harju jatkaa.

Ensitreffit alttarilla 2.0 MTV Katsomossa maanantaisin kahden jakson viikkotahdilla.

Lue myös:

    Uusimmat