Ensin hengityssuojaimet loppuivat, nyt Yliopiston apteekki rajoittaa käsidesin myyntiä – näin päätöstä perustellaan

3:17
Näin asiakaspalvelupäällikkö ja proviisori Jenni Sarekoski kommentoi Yliopiston apteekin päätöstä rajoittaa käsidesin myyntiä.

Koronaviruksen leviäminen maailmalla on aiheuttanut suurta kysyntää hengityssuojille ja käsidesille. Hengityssuojaimet loppuivat apteekeista jo viikkoja sitten ja nyt ainakin Yliopiston apteekki on rajoittanut käsidesin myyntiä, jotta sitä riittäisi kaikille asiakkaille.

Kerrallaan yksi asiakas saa ostaa Yliopiston apteekista viisi pientä 100 millilitran pulloa tai kaksi 500 millilitran pulloa käsidesiä. Asiakaspalvelupäällikkö ja proviisori Jenni Sarekosken mukaan käsidesin kysyntä kasvaa aina influenssakaudella.

– Nyt käsidesiä menee vieläkin enemmän kuin normaalin influenssakauden aikana. Asiakkaat ovat olleet ymmärtäväisiä rajoituksen suhteen, Sarekoski kertoo.

Sarekosken mukaan muiden tuotteiden osalta hamstraamista ei Yliopiston apteekeissa ole havaittavissa.

– Vaikka useat lääkkeet tuotetaan Kiinassa, lääkkeet eivät ole vaarassa loppua tällä hetkellä, Sarekoski lisää.


Koronavirus ei ole juurikaan kuormittanut Yliopiston apteekin asiakaspalvelua verkossa tai kivijalkaliikkeissä.

– Muutamia kysymyksiä on tullut, mutta ne liittyvät lähinnä tuotteiden saatavuuteen. Ihmiset ovat esittäneet myös varmistavia kysymyksiä, mutta erityistä huolta koronavirus ei ole aiheuttanut, Sarekoski lisää. 

Katso koko haastattelu MTV Uutiset Livestä ylläolevalta videolta.
 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja