Ensimmäinen traileri uudesta Juice-elokuvasta julki – päätähti Riku Nieminen: "Vaikein roolityö, jonka olen saanut tehdä"

Juice-elokuvan teaser traileri 0:53

Suomirock-legenda Juice Leskisestä kertovasta elokuvasta on julkaistu ensimmäinen maistiainen.

Antti Heikkisen kirjoittamaan Juice-elämäkertaan Risainen elämä perustuvasta Juice Leskisestä kertovasta elokuvasta on saatu ensimmäinen traileri. Elokuvan ohjaa Jussi- ja Cannes-palkittu Teppo Airaksinen. Elokuvan on käsikirjoittanut Antti Heikki Pesonen.

– Lähestyimme Juice Leskistä käsikirjoittaja Antti Heikki Pesosen kanssa uudesta kulmasta. Juice Leskinen nähdään tässä elokuvassa kuten me muutkin, ja siksi voimme ymmärtää hänet taiteilijana paremmin, ohjaaja Teppo Airaksinen kommentoi elokuvan tiedotteessa. 

Pääroolissa nähdään Putouksesta tuttu Riku Nieminen ja naispääosassa Iida-Maria Heinonen.

– Juicen roolityö on tähänastisen näyttelijäurani ehdoton kohokohta, suuri haaste ja etuoikeus. Elokuvan tekeminen oli opettavainen prosessi, henkisesti ja fyysisesti menin ajoittain äärirajoilla. Se oli myös vaikein roolityö, jonka olen saanut tehdä, Nieminen toteaa tiedotteessa.

– Leskinen oli herkkä ja kompleksinen ihminen, provokaattori, julkkis, sulosäkeilijä, sika, nero omassa taiteenlajissaan ja myytti, josta jokaisella suomalaisella on mielikuva, mielipide tai tarina. Odotan suurella mielenkiinnolla, miten elokuva ja roolityöni otetaan vastaan Suomessa ja kansainvälisesti, Nieminen jatkaa

Nuorempaa Juhani ”Juice” Leskistä elokuvassa näyttelee 11-vuotias kuopiolainen Silmu Ståhlberg. Juicen legendaarisessa 70-luvun Coitus Int -yhtyeessä vaikuttaneen Mikko Alatalon roolin tekee Antti Tuomas Heikkinen ja Tom of Finland -elokuvan pääroolia näytellyt Pekka Strang esittää Harri Rinnettä.

Elokuvan virallinen ensi-ilta on 26.12. Leskisen kotikaupungeissa Kuopiolla ja Tampereella elokuva nähdään ensimmäistä kertaa jo 21.12.

Lue myös:

    Uusimmat